Радев към ГЕРБ: Както бях критичен към вас, така ще бъда и към всеки друг кабинет (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10471381 Радев към ГЕРБ: Както бях критичен към вас, така ще бъда и към всеки друг кабинет (Видео) Радев към ГЕРБ: Както бях критичен към вас, така ще бъда и към всеки друг кабинет (Видео) www.24chasa.bg

Вярвам, че разбирате, че след изборите има определена промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея.  Мога да ви уверя, че както бях критичен към вашето управление, ще бъда и към всяко друго бъдещо.

С тези думи се обърна президентът Румен Радев към представителите на партия ГЕРБ. Днес държавният глава провежда консултации с четири от парламентарно  представените партии, като тази с ГЕРБ е втората за деня.

Президентът Румен Радев разговаря с шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, Даниел Митов и Томислав Дончев. СНИМКИ: НИКОЛАЙ ЛИТОВ
Президентът Румен Радев разговаря с шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, Даниел Митов и Томислав Дончев. СНИМКИ: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Вижданията ви за дейността на новия парламент и за характера на бъдещото управление са важни за нас и за всички български граждани. Вие безспорно сте формация с опит в българския политически живот и на него трябва да съответства определена политическа мъдрост. Последните две служебни правителства, които назначих, показаха, че е възможно управление, което да обединява опита и усилията на хората с различни политически възгледи. Въпросът, който ни касае, е постигнатото в последните месеци да бъде надградено и да вървим напред, а не назад. Вие разбирате тези нови реалности и очакваме наистина конструктивно и отговорно поведение на силна опозиция, за което вие вече декларирахте, че ще бъдете, обърна се държавният глава Румен Радев към представителите на ГЕРБ.

Радев към ГЕРБ: Както бях критичен към вас, така ще бъда и към всеки друг кабинет (Видео)

Месеци на чегъртане и репресии белязаха тази година. Най-силно по отношение на членовете и симпатизантите на ГЕРБ-СДС. Въпреки това, нашата коалиция е втората политическа сила в 47-ото НС. Заради тези над 600 хил. български граждани, които ни дадоха своето доверие, гарантираме, че ще бъдем знаеща и можеща, непримирима опозиция, отвърна му шефката на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Обещавам, че ако правителството, което ще сформират съвсем скоро четирите партии, има нужда от помощ и съвет, те ще ги получат. Обещавам, че всяка грешка ще бъде осветявана, ще бъде сочена, не само, защото позицията на опозиция го изисква, а защото за да има добро управление, е нужно да има силна и знаеща опозиция, каза Атанасова.

Изразявам несъгласие с прекалено позитивната ви оценка по отношение на дейността на служебното правителство. Вашият оптимизъм не съвпада с нашата оценка, защото служебното правителство не успя да отговори на очакванията на българските граждани по отношение на няколко кризи. Разбираме, че имат намерение колегите да номинират и служебни министри в бъдещото правителство. Не оценяваме оптимистично това, което предстои за България, каза тя.

Трябва единение, нов тип диалог между партиите в Народното събрание, трябват мостове, обществото ни е твърде разделено и считам, че през тази година и служебното правителство, и президентската институция положиха усилия да го разделят допълнително, и се надявам през тази една година от новия ви мандат, стилът на управление да е друг, продължи тя.

Това, което много сериозно ни безпокои е не само, че по време на кампанията, а и днес, след като репресивните органи на държавата посещаваха членове и симпатизанти на определени политически партии, след това на университети, днес има нахлуване в българска медия. Считам, че политическите партии, президентството и институциите трябва да бъдат гарант не само за свободата на слово и изразяване на гражданите, но и на медиите, заяви Атанасова. Тя призова президента да вземе отношение и да събере необходимата информация - "защо и кой е издал заповед една медия да осъмне с барикадиран вход и невъзможност служителите да влязат на работните си места".

Тази тема беше повдигната и даже имаше призив към мен от трибуната на парламента да взема отношение  по въпроса с тази медия. Доколкото знам става дума за неплащане на данъци дълго време, отвърна им президентът Румен Радев.

Вместо да ме призовавате тогава да решавам случая, можехте финансово да помогнете на тази медия, мисля, че имате достатъчно ресурси, завърши той.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Андре Токев

Андре Токев: Поемам си отговорността, искам да дам пример

СНИМКА: Pixabay

Освобождават от ДДС и акциз доставката на стоки за армиите на страните от ЕС

Божидар Божанов

До 6 месеца по-лесен достъп до електронни услуги за българите в чужбина

 Сийка Милева

Сийка Милева: Абсолютно всички оцелели вещи заедно с телата са върнати в Скопие

Президентът Румен Радев и вицето Илияна Йотова стигнаха пеша от президентството до Народното събрание, като бе лаконичен пред медиите. Обясни, че очаква стабилно правителство съвсем скоро.
СНИМКИ: Николай Литов

Организация на движението в центъра на София заради встъпването в длъжност на Радев

Проф. Николай Вълканов и съпругата му Румяна по време на освещаването от митрополит Антоний
СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Митрополит Антоний освети NV Tower: най-зелената сграда в София, станала и Сграда на 2021 г.

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber