Представители по сигурността на България, Турция и Гърция се срещнаха на границата

https://www.24chasa.bg/novini/article/10467492 Представители по сигурността на България, Турция и Гърция се срещнаха на границата Представители по сигурността на България, Турция и Гърция се срещнаха на границата www.24chasa.bg
ГКПП "Капитан Андреево".
ГКПП "Капитан Андреево".

На ГКПП Капъкуле край Одрин, където се събират границите на Турция, България и Гърция, се проведе среща на отговорни представители по сигурността на трите съседни държави, предаде БТА.

На нея бе отбелязана 5-тата годишнина от създаването на "Съвместен център за контакти" за полицейско и митническо сътрудничество на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Капъкуле с непрекъснат работен режим 24 часа на ден и 7 дни в седмицата.

Центърът бе тържествено открит на 25 ноември 2016 г. с участието на вътрешните министри на трите държави. Целта на съвместната инициатива е да се улесни разрешаване на граничните и митническите проблеми между Турция, България и Гърция.

На срещата между отговорните представители на България, Турция и Гърция е било отчетено, че за изминалите пет години от основаването на центъра са били разрешени редица въпроси на съвместното сътрудничество. На първо място по проблемите на нелегалната миграция, борбата срещу организираната престъпност и трансграничните престъпления, сътрудничеството между граничните и митническите служби, посочиха турските източници.

Домакинът на срещата - генералният директор на Дирекцията по сигурността на Турция Мехмет Акташ, е акцентирал на активно сътрудничеството между граничните и митническите служби на Капъкуле и Капитан Андреево. Както и на обмена на специализирана информация и по въпроси, свързани с обслужването на гражданите по границите.

Обсъдена е била и програмата за дейността на Центъра през 2022 г.

Освен генералния директор на Дирекцията по сигурността на Турция Мехмет Акташ, от турска страна в срещата е участвал валията /областният управител/ на Одрин Екрем Джаналп, директорът на областната дирекция за митници и външна търговия Тракия Нихат Кънък, както и ръководители на службите за борба срещу наркотрафика, нелегалната миграция, на жандармерията и на транспортната полиция.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

СНИМКА: Pixabay

Освобождават от ДДС и акциз доставката на стоки за армиите на страните от ЕС

Божидар Божанов

До 6 месеца по-лесен достъп до електронни услуги за българите в чужбина

 Сийка Милева

Сийка Милева: Абсолютно всички оцелели вещи заедно с телата са върнати в Скопие

Президентът Румен Радев и вицето Илияна Йотова стигнаха пеша от президентството до Народното събрание, като бе лаконичен пред медиите. Обясни, че очаква стабилно правителство съвсем скоро.
СНИМКИ: Николай Литов

Временни промени в движението в центъра на София заради встъпването в длъжност на Радев

Изгорелият автобус на магистрала "Струма" СНИМКА: Архив

Близки на загиналите в автобуса на "Струма" още чакат вещите им

Депутатите по време на заседанието на Комисията по култура и медии

Новата власт не харесва СЕМ и Кошлуков, но до март ще ги изтърпи

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber