Всички пътници, пристигащи в Сърбия от рискови страни, трябва да се регистрират в специален сайт

https://www.24chasa.bg/novini/article/10464293 Всички пътници, пристигащи в Сърбия от рискови страни, трябва да се регистрират в специален сайт Всички пътници, пристигащи в Сърбия от рискови страни, трябва да се регистрират в специален сайт www.24chasa.bg
COVID-19.
COVID-19. СНИМКА: РОЙТЕРС


Пътниците, които пристигат в Сърбия от рискови страни за прeнасяне на заразата от КОВИД-19 и варианта Омикрон, трябва задължително да се регистрират в сайта e-zdravlje, съобщава вестник "Вечерне новости". Изданието отбелязва, че за рискови страни се смятат Република Южна Африка, Ботсвана, Зимбабве, Намибия, Лесото и Малави. Според указанията на Института за обществено здраве "Д-р Милан Йованович Батут" пътниците освен, че подлежат на PCR тест и карантина, 48 преди влизането си в Сърбия трябва да се се регистрират в сайта e-zdravlje. Това важи и за чуждестранните граждани, които трябва да имат получен имейл като доказателство, че са се регистрирали в сайта.
Чуждестранните граждани трябва също да са подписали декларация, че са съгласни да бъдат карантинирани в домашни условия и приемат задължението да се тестват на свои разноски.
Пътниците, които пристигат от рискови страни или са ги посетили през последните 14 дни, си правят PCR тест на летището и пребивават в пространство за изолация преди получаване на данните от теста. В случай че са позитивни, спешвна помощ с всички мерки за защита ги откарва в ковид болницата "Батайница". Ако тестът е негативен, пътниците получават разрешение да ползват такси, с което да пристигнат на мястото си на регистрация и домашна карантина.
Изпълнението на разпоредбите ще се контролира всеки ден от министерството на вътрешните работи. Нов PCR тест за своя сметка трябва отново да бъде направен на седмия ден от карантината или в случай на появяване на симптоми на КОВИД-19. Отрицателният резултат от теста не дава право да се прекратява карантината от 14 дни. В Сърбия досега не е регистриран нито един случай на Омикрон варианта на коронавируса.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Коронавирус

11 049 новозаразени с COVID-19, 24,08% от тестваните, 132 починали

11 049 новозаразени с COVID-19, 24,08% от тестваните, 132 починали

COVID-19.

С 98% скочиха болните от Ковид-19 в Сливенско

Илюстрация: pixabay

Словения намалява карантината от 10 на 7 дни

Министърът на образованието акад. Николай Денков

Министър Денков: Процентът на заразени учители не е малък

Снимка Архив

Италия намалява срока на валидност на ваксинационните сертификати

Кадър от "зелените коридори"  в София през уикенда
Снимка: Архив

1177 ваксини поставиха през уикенда в общинските зелени коридори в София

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber