Избраха Никола Минчев за шеф на 47-ия парламент

https://www.24chasa.bg/novini/article/10463059 Избраха Никола Минчев за шеф на 47-ия парламент Избраха Никола Минчев за шеф на 47-ия парламент www.24chasa.bg
Никола Минчев е председателят на 47-ото НС. СНИМКА: Велислав Николов

След изненадваща 30-минутна почивка бе приета кандидатурата му

Със 158 гласа "за", 1 "против" и 52 "въздържали се" от ГЕРБ и "Възраждане" юристът от "Продължаваме промяната" Никола Минчев бе избран за председател на 47-ия парламент.

"В благоприятното положение сме на хора, които са получили доверието на народа. Предстои по-тежката задача - доверието да бъде оправдано. НС е върховната институция, която гарантира правата и свободите на гражданите, извежда българското общество до заслуженото челно място на българите в Европа. Избирателят ни даде ясен знак, че е нужна екипна работа, а не вземане на авторитарни решения. И тук ще има различни виждания, но нека търсим в тях решение. Нека работим за това в рамките на 4-годишен мандат да наложим нов модел на правене на политика", каза Минчев от трибуната след като бе избран.

"Ще работя, а вярвам всички заедно ще работим, за това парламентът да бъде място за дискусии и закони, които да направят страна пълноценен член на ЕС. Да направим така, че да живеем в една по-добра България", каза още Минчев и зае мястото си в залата.

Той се изправи срещу кандидатурата за председател от "Възраждане" Цончо Ганев. Ганев събра одобрението едва на 13 депутати. 91 гласуваха "против", а 88 се въздържаха.

Както "24 часа" съобщи юристът от "Продължаваме промяната" Никола Минчев бе предложен за председател на парламента от съпредседателя на формацията Кирил Петков. Преди да бъде гласувана кандидатурата му обаче изненадващо депутатите излязоха в 30-минутна почивка, за да се обмисли предложението. Тя бе поискана от Хамид Хамид от ДПС.

Минчев е завършил право в Софийския университет, специалист е по процесуално право, представи го от трибуната Кирил Петков "Вярвам, че неговите качества, доброто му образование и почтеност ще допринесе много за 47-ото НС. Той ще служи за най-добрата кауза - успеха за България", каза още Петков пред депиутатите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Андре Токев

Андре Токев: Поемам си отговорността, искам да дам пример

СНИМКА: Pixabay

Освобождават от ДДС и акциз доставката на стоки за армиите на страните от ЕС

Божидар Божанов

До 6 месеца по-лесен достъп до електронни услуги за българите в чужбина

 Сийка Милева

Сийка Милева: Абсолютно всички оцелели вещи заедно с телата са върнати в Скопие

Президентът Румен Радев и вицето Илияна Йотова стигнаха пеша от президентството до Народното събрание, като бе лаконичен пред медиите. Обясни, че очаква стабилно правителство съвсем скоро.
СНИМКИ: Николай Литов

Организация на движението в центъра на София заради встъпването в длъжност на Радев

Проф. Николай Вълканов и съпругата му Румяна по време на освещаването от митрополит Антоний
СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Митрополит Антоний освети NV Tower: най-зелената сграда в София, станала и Сграда на 2021 г.

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber