Андрей Ковачев: Стартира дискусия за уеднаквяване на зарядните устройства

https://www.24chasa.bg/novini/article/10457941 Андрей Ковачев: Стартира дискусия за уеднаквяване на зарядните устройства Андрей Ковачев: Стартира дискусия за уеднаквяване на зарядните устройства www.24chasa.bg
Андрей Ковачев: Стартира дискусия за уеднаквяване на зарядните устройства

Евродепутатът Андрей Ковачев ще участва в дискусия за уеднаквяване на зарядните устройства, който днес бе представена от Европейската комисия пред Комисията по единен пазар и безопасност на потребителите. Самият той пусна на страницата си във фейсбук подробности:

"Дългочаканият законодателен акт за уеднаквяване на зарядните за мобилни устройства. USB C ще стане стандартният порт за смартфони, таблети, преносими високоговорители, слушалки и конзоли за видеоигри в ЕС. Освен това според предложението производителите ще трябва да продават устройствата си и във вариант отделно от зарядното. По този начин се цели освен да се спестят ненужни разходи за потребителите, да се намали и генерирането на електронен отпадък. Освен това ще бъде хармонизирана и технологията за бързо зареждане.

Като докладчик на Групата на ЕНП ще настоявам законодателството да обхваща възможно най-много устройства. Очаквам с колегите от другите групи да дискутираме възможните промени в технологиите, включително безжичното зареждане", написа Ковачев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

ХАСАН АДЕМОВ

Хасан Адемов обясни защо някои пенсии са намалели


НИКОЛАЙ ПАВЛОВ

Уволниха целия борд на "Булгаргаз" в петък в 17,30 ч

Родните оранжерийни зеленчуци станаха непродаваеми

Истерични цени на това, което ядем всеки ден. И на горивата (Графика)

Сградата на Българската народна банка

Плащаме над 100 000 лв. на ден през смартфони и часовници

Димитър Радев е магистър по “Финанси и кредит” от УНСС, специализирал е в университета в Джорджтаун и в Института по външни отношения във Вашингтон. Голяма част от кариерата му минава в МВФ. Бил е зам.-министър на финансите в 6 поредни правителства, заемал е различни експертни длъжности в министерствата на финансите и икономиката.

Потребителските заеми леко поскъпват, ипотеките остават евтини

Нинова разговаря с работници във Вазовските Машиностроителни заводи в Сопот. Снимка БСП

Министър Корнелия Нинова посети изненадващо ВМЗ Сопот

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber