Най-малката оцеляла от рейса-ковчег: Опитах да счупя прозореца (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10432281 Най-малката оцеляла от рейса-ковчег: Опитах да счупя прозореца (Видео) Най-малката оцеляла от рейса-ковчег: Опитах да счупя прозореца (Видео) www.24chasa.bg
Кадър и видео Ютюб
Кадър и видео Ютюб

Сред седмината, които оцеляха при жестоката трагедия с изгорелия македонски автобус на магистрала "Струма" е Зулейха Яшаровска. Екип на телевизия Алсат е успял за кратко да се види с нея в болницата "Пирогов". Пред журналистите момичето разказало как с ръце се опитало да счупи прозореца на горящия автобус.

"Нещо помня, но повечето - не", споделя Зулейха, която е седяла на най-отзад в автобуса. По пътя тя е спала, но се събудила от писъци и викове. Искала да вземе чукчето за чупене на прозореца, но не успяла. Пробвала и с ръце за го строши, но също безуспешно. След това няма спомени, а когато дошла в съзнание била на земята.

Вчера "24 часа" първи писа, че оцелелият Лулзим от Прешево е успял да счупи прозореца с чукче и след това да помогне за излизането навън на годеницата си Медина, която при падането счупила краката си, и още петима души. Да излязат живите навън помогнал и Орхан Алити. След като скочил на земята, си счупил единия крак. В автобуса обаче останал синът му  Висар. Той започнал да му крещи: „Скочи, Висар, скочи.“ За жалост обаче момчето изчезнало в пламъците.

Гледайте видеото тук

Трима лекари от Института за съдебна медицина и криминалистика в Скопие, водени от д-р Александър Станков, днес участват в аутопсиите на загиналите 45 души. В Скопие са били взети ДНК проби на роднини, за да се направи индентификация на жертвите.

Митницата в Скопие пък започна проверка как е бил пропуснат автобусът на "Беса транс" да напусне страната през ГКПП „Деве Баир“. Фирмата се оказа, че има лиценз за международни превози, валиден до август 2022 г., но в списъка с автобуси, които ще осъществяват превозите, точно този не бил регистриран и липсва в базата данни на Министерството на транспорта. За последно рейсът е бил на технически преглед на 5 октомври 2021 г.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Диана Ковачева
Снимка: Пресцентър на омбудсмана

Омбудсманът поиска от КЕВР да не вдига цените на тока и парното за бита

По време на протестите през лятото на 2020 г. някои полицаи бяха без видими идентификационни номера. Снимка: Архив

Палка, лютив спрей или арест, само след разрешение на прекия началник

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов

„Възраждане” плашат с референдум за зеления сертификат

Директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов

Ивайло Иванов: Имам забележки към снегопочистващите фирми

Натиск да пуснем Македония в ЕС срещу милиардите по плана за възстановяване (Графика)

Натиск да пуснем Македония в ЕС срещу милиардите по плана за възстановяване (Графика)

Очаква се да стане ясна структурата на Министерския съвет

Очаква се да стане ясна структурата на Министерския съвет

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber