Петима нелегални чужденци под стража, други трима сключиха споразумения в Русе

https://www.24chasa.bg/novini/article/10427710 Петима нелегални чужденци под стража, други трима сключиха споразумения в Русе Петима нелегални чужденци под стража, други трима сключиха споразумения в Русе www.24chasa.bg
Съдебната палата в Русе
Съдебната палата в Русе

Различни състави на Районен съд – Русе са уважили исканията на прокуратурата да бъдат задържани под стража петима от чужденците, опитали да минат незаконно границата на България и одобриха споразумения с други трима, съобщи Темида. Петима от групата са се представили за сирийски граждани, но не са имали документи за самоличност. На всеки от тях е било повдигнато обвинение за това, че на 17 ноември 2021 г. в района на речен километьр 478-480, край село Сандрово, е направил опит да излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на власттa, като деянието му останало недовършено поради независещи от волята му причини.

Според Районен съд – Русе е налице реална опасност тези хора да се укрият и да извършат други престъпления, свързани с граничния режим, предвид обстоятелствата, при които са задържани, както и факта, че не им е установена самоличността и нямат постоянно пребиваване в България.

Други трима от групата са имали лични документи и са се признали за виновни в това, че на 17 ноември са излезли през границата на страната ни без разрешение. Това са Е. С. – на 26 години, сирийски гражданин, с основно образование; М. М. – на 27 години, сирийски гражданин, с основно образование; и У. А. – на 29 години, турски гражданин, със средно образование; и тримата – неженени и неосъждани.

Всеки от тях приел да изтърпи наказания лишаване от свобода за срок от 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 200 лв.

Споразуменията са окончателни, а определенията, с които петимата чужденци с неустановена самоличност са задържани под стража, подлежат на обжалване в тридневен срок.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

Десислава Петрова

Издирват мъжа, който се опитал да влезе в апартамента на изчезналия Александър Алтънбашев

157 нарушения за българско гражданство са пратени на прокурор. Снимка: Пиксабей

157 нарушения за българско гражданство са пратени на прокурор

Прокуратурата разследва случай на насилие спрямо 12-годишно момиче в Свиленград. СНИМКА: Pixabay

Разследват случай на насилие спрямо 12-годишно момиче

Близо 4200 проверки са извършили инспекторите от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите от 20-и до 23 май. СНИМКА: БТА

Горски инспектори съставиха 62 акта на нарушители

Темида 
СНИМКА: Архив

Бивш директор на горско стопанство в Пазарджик е обвинен в злоупотреби

СНИМКА: Pixabay

Млад мъж подпалил луксозно возило в Монтана посред бял ден

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave