Карадайъ: Избирателят на ДПС е мъдър и ще гласува за обединител на нацията (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10407401 Карадайъ: Избирателят на ДПС е мъдър и ще гласува за обединител на нацията (Видео) Карадайъ: Избирателят на ДПС е мъдър и ще гласува за обединител на нацията (Видео) www.24chasa.bg

"Решението, което взехме на ЦОБ, е че избирателят на ДПС е много мъдър, ще направи правилния избор и ще гласува за президент за този, който най-много се доближава до очертания профил". Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след първата среща на Централното оперативно бюро на партията след вота на 14 ноември.

"От името на ЦОБ на ДПС искам да благодаря на всички български граждани, които участваха на изборите на 14 ноември", каза още той.

Карадайъ: Избирателят на ДПС е мъдър и ще гласува за обединител на нацията (Видео)

По думите му предстоящия балотаж е важен, защото се прави избор на важна институция. 

"Нашата кампания беше такава, че ние очертахме очаквания профил на президентската институция. И затова искам да ви припомня профила на президентската институция според нас - да бъде обединител на нацията и на всички български граждани, независимо къде са те, да бъде стожер на конституцията, законността и върховенството на правото, да бъде полето за съгласие, да бъде лице на държавността и държавата пред света, да бъде глас на национално обединяващите каузи. Решението, което взехме е, че избирателят на ДПС е много мъдър и ще направи правилният избор и ще гласува за президент, който най-много се доближава до така очертания профил", каза още той. 

Има и още една важна тема - вече имаме решение на ЦИК за обявяване на изборните резултати за президент за втория тур. Но имаме няколко въпроса към ЦИК - като погледнем сайта и виждаме, че има секции, в които контролите не се засичат, става въпрос за действителните гласове, каза Карадайъ. Напомни, че е бил член на комисията преди години и обясни, че РИК при приемането на документите от СИК, трябва да следят за контролите. Но за секциите от чужбина тази роля се изпълнява от ЦИК.
Задавам няколко въпроса, тъй като съм проверил и в две секции има разминаване. По колко часа са чакали СИК да си предадат документите и протоколите в ЦИК?, попита той.

Вторият ни въпрос е как са приели тези протколи без да се засичат контролите в тях? Въпросът не е в самите изборни резултати, защото говорим за президентските избори и 2,3, 5 секции няма да повлияят на резултата. Но тук стои много сериозен въпрос - колко са протоколите с такива пропуски? Би трябвало ЦИК да излезе и да обясни на тези над 2 хил. български граждани, които засега сме засекли, и които цял ден са седели на опашки, а накрая ЦИК не си е свършила работата да бъде отразен техният глас, каза той. Карадайъ даде пример и с проблем с прокол, в който в беловата е допусната грешка, коригирана е, но в крайна сметка резултатите не са отразени правилно.

Най-важното, което според нас е нужно на страната е да има единство на нацията в общетво, което е развдинено, а ние в момента живеем в ситуация на много кризи. За преодоляване на политическите кризи са ни нужни възстановяване на демокрацията и на държавността, категоричен бе той.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Еленко Божков. Кадър Нова нюз

Еленко Божков: Мораториумът е неудачна крачка

снимка facebook/Violina Kodeva

Ето коя е булката от церемонията на Радев

"168 часа": Българин влезе в легендарния спецотряд SWAT

"168 часа": Българин влезе в легендарния спецотряд SWAT

Доц. Ангел Кунчев. Кадър Нова тв

Ситуацията с COVID-19 щяла да се нормализира след края на февруари

„Пирогов” Снимка Архив

В "Пирогов" спешно се нуждаят от кръв

снимка pixabay

Хванаха четвърт тон метамфетамини в Истанбул

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber