Споразумение за партньорство подписаха пет кмета на територията по река Осъм

https://www.24chasa.bg/novini/article/10331720 Споразумение за партньорство подписаха пет кмета на територията по река Осъм Споразумение за партньорство подписаха пет кмета на територията по река Осъм www.24chasa.bg
Кметицата на Ловеч Корнелия Маринова.
Кметицата на Ловеч Корнелия Маринова.

Споразумение за партньорство между местните власти и за устойчиво регионално развитие на територията, през която преминава р. Осъм, подписаха кметове на пет общини. Това стана в Регионалния пресклуб на БТА в Ловеч. Своите подписи положиха кметовете Корнелия Маринова /Ловеч/, Донка Михайлова /Троян/, Красимир Джонев /Летница/, Любка Александрова /Левски/ и Ивелин Савов /Никопол/. Освен петте общини, свои подписи предварително са положили и областните администрации на Ловеч и Плевен като представители на държавата. Инициативата се нарича "По водите на р. Осъм" .
Решенията на съответните Общински съвети са взети през март и април т.г. Периодът на споразумението обхваща и три години след изтичане на програмния период 2021 - 2027 г.
"Реката ни свързва като територия, но и като хора, които живеем по нейното протежение и ние търсим възможности за една бъдеща, устойчива съвместна дейност, за да решаваме с общи усилия проблемите. Реката е едно изключително богатство и ние трябва да направим поречието едно по-добро място за живеене чрез конкретни проекти", каза кметът Корнелия Маринова.
Според Ивелин Савов този проект е доста амбициозен и има няколко направления - създаване на туристически продукт, координирани действия по превенция срещу наводнения, в борбата с комарите и др.
Любка Александрова добави, че реката свързва петте общини не само географски, те имат сходни проблеми и с обединени усилия ще могат да ги решават, да направят целия регион атрактивен, посещаван и по-развит.
Красимир Джонев посочи, че големите надежди за общината е била автомагистрала "Хемус", а сега река Осъм е не по-малка възможност.
Според Донка Михайлова екипът й е откроил четири важни приоритета, по които да се работи - поддържане на речното корито, осигуряване на качествена и безопасна жизнена среда по речните брегове, развитие на туризма и туристопотока, както и биоразнообразието.
Кметовете изразиха надежда, че техните проекти ще бъдат подкрепени и от държавните институции.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

СНИМКИ: Йордан Симеонов

Камионът, в който ще се натоварват телата на загиналите край "Струма", се заклещи (Снимки+видео)

Иван Тодоров: Никога не сме имали договор с ДКК и ББР

Иван Тодоров: Никога не сме имали договор с ДКК и ББР

АМ "Струма" СНИМКА: Гугъл стрийт вю

АПИ: Шофьорите да се движат с повишено внимание по АМ "Струма" в района на Благоевград

Георги Ганев

Икономисти с критика към служебния кабинет за пенсиите

Епидемиолог: Бактериалният менингит е доста тежка инфекция

Епидемиолог: Бактериалният менингит е доста тежка инфекция

Богдан Кирилов

До края на годината у нас може да има и от детската ваксина срещу COVID-19

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber