Красимир Каракачанов: „Пол“ има само биологичен смисъл според Конституцията! Поздравявам КС за достойното решение

https://www.24chasa.bg/novini/article/10327866 Красимир Каракачанов: „Пол“ има само биологичен смисъл според Конституцията! Поздравявам КС за достойното решение Красимир Каракачанов: „Пол“ има само биологичен смисъл според Конституцията! Поздравявам КС за достойното решение www.24chasa.bg
Красимир Каракачанов: „Пол“ има само биологичен смисъл според Конституцията! Поздравявам КС за достойното решение

Г-н Лозан Панов, все пак се оказа, че и Вас майка Ви е родила!

Това се казва в позиция на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, публикувана в страницата му във „Фейсбук“. Тя идва в отговор на решение на Конституционния съд, образувано по искане на Общото събрание на Гражданската колегия на Върховният касационен съд с питане „дали полът е биологично определен или има социално и психологическо измерение“.

Припомняме, че ВКС тогава беше оглавяван от г-н Лозан Панов, който днес е кандидат за президент на Република България.

Поздравявам Конституционния съд на България за това достойно решение, което отстоява изконни българските християнски ценности и традиции. Изключително горд съм, че в мотивите си съдиите са изтъкнали няколко основни неща, за които аз и всички мои съратници от ВМРО говорим от години. А именно, „че трябва да се отчита националната идентичност в различните ѝ измерения, а освен това демографската обстановка в България не просто е кризисна, но в перспектива поставя под въпрос самото оцеляване на нацията“. Традиционното бинарно разделяне на половете стои в основата на биологичната репродукция и възпроизводството на човешкия вид“, подчертава в поста си Каракачанов, позовавайки се и на цитати от самото решение.

Точно така е! Именно семейството от мъж, жена и техните деца е съхранило българския род толкова хилядолетия, напомня още той и допълва:

Достойното решение на КС по дело, образувано по искане Общото събрание на Гражданската колегия на Върховният касационен съд, тогава оглавяван от г-н Лозан Панов, с въпроса „дали полът е биологично определен или има социално и психологическо измерение“, е мъдро и национално отговорно, заключва още лидерът на ВМРО.

Каракачанов обръща внимание и на категоричния мотив, изтъкнат от конституционните съдии, а именно, че „понятието „пол” според Конституцията следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл. И това е неоспорим факт за над 90% от българите.

Красимир Каракачанов припомня и позицията си от месец март, когато стана ясно, че ВКС е подало искане към КС за поредното тълкуване по темата „пол“:

В България защитата на християнската религия е заплащана с кръв в мракобесните години на турското робство. В България жената - майка, семейството и децата са основна ценност и стожер на обществото.

За мен намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата и поставянето под въпрос на върховенството на Конституцията са неща, пряко засягащи националната сигурност, с което прави и препратка към кандидатурата на г-н Панов за президент към днешна дата, с което прави и заявка за национален обединител и защитник на суверенитета и сигурността на България.

Припомняме също така, че през март Красимир Каракачанов попита г-н Панов, като председател на ВКС, дали него майка го е раждала.

Прилагаме и пълната позиция на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, публикувана във „Фейсбук“ преди минути:

„Пол“ има само биологичен смисъл според Конституцията! Поздравявам КС за достойното решение

Г-н Панов, все пак се оказа, че и Вас майка Ви е родила!

Поздравявам Конституционния съд на България за това достойно решение, което отстоява изконни българските християнски ценности и традиции. Изключително горд съм, че в мотивите си съдиите са изтъкнали няколко основни неща, за които аз и всички мои съратници от ВМРО говорим от години. А именно, „че трябва да се отчита националната идентичност в различните ѝ измерения, а освен това демографската обстановка в България не просто е кризисна, но в перспектива поставя под въпрос самото оцеляване на нацията“. Традиционното бинарно разделяне на половете стои в основата на биологичната репродукция и възпроизводството на човешкия вид“.

Точно така е! Именно семейството от мъж, жена и техните деца е съхранило българския род толкова хилядолетия.

Достойното решение на КС по дело, образувано по искане Общото събрание на Гражданската колегия на Върховния касационен съд, тогава оглавяван от г-н Лозан Панов, с въпроса „дали полът е биологично определен или има социално и психологическо измерение“, е мъдро и национално отговорно.

В решението си съдиите категорично казват, че „понятието „пол” според Конституцията следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл“. И това е неоспорим факт за над 90% от българите.

Още тогава, през март, аз казах няколко простички неща. Ще ги припомня и днес.

В България защитата на християнската религия е заплащана с кръв в мракобесните години на турското робство. В България жената - майка, семейството и децата са основна ценност и стожер на обществото.

За мен намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата и поставянето под въпрос на върховенството на Конституцията са неща, пряко засягащи националната сигурност.

И по-интересното е, че оглавяващият ВКС г-н Лозан Панов, пуснал въпросното питане към КС, днес е кандидат за президент. За главнокомандващ на българската армия. Поредният кандидат за „обединител“ на нацията.

Е, питам аз - такива хора ли ще ни гарантират националния суверенитет, националната сигурност и демографското оцеляване на България?

И все пак се успокоих, че г-н Панов, въпреки опитите му да го опровергае, се оказа, че майка го е родила!

 Избори за Президент и Вицепрезидент и за Народни представители на 14.11.2021 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

"Демократична България" с нови искания за коалицията, Петков и Василев при тях

"Демократична България" с нови искания за коалицията, Петков и Василев при тях

Иван Радев, член на Управителния съвет на Асоциацията на европейските журналисти

АЕЖ следи ситуацията с в. "Труд", ще публикува становище утре

Андрей Гюров

Андрей Гюров: КПКОНПИ ще бъде разделена на две

Десислава Атанасова Кадър: Би Ти Ви

Десислава Атанасова: Всяка намеса на полиция в медия е недопустима

Иво Христов: Изборите развенчаха мита, че държавният глава се определя от ДПС

Иво Христов: Изборите развенчаха мита, че държавният глава се определя от ДПС

Рая Каназирева Кадър: Би Ти Ви

Освободените директори на ДКК: На наше място не се назначават нови лица

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber