Китайски издатели се включиха в Панаира на книгата във Франкфурт

https://www.24chasa.bg/novini/article/10326499 Китайски издатели се включиха в Панаира на книгата във Франкфурт Китайски издатели се включиха в Панаира на книгата във Франкфурт www.24chasa.bg
Китайски издатели се включиха в Панаира на книгата във Франкфурт

Десетки китайски издатели представят повече от 1000 различни видове книги на щандовете на Панаира на книгата във Франкфурт, който отвори врати за посетители миналата седмица.

Отчитайки факта, че пандемията все още затруднява трансграничния бизнес по всевъзможни начини, присъствието на китайските издатели е знак за тяхната решимост да се свържат отново с колегите си в бранша и читателите по целия свят.

Общо 51 китайски издатели са успели да поберат 1495 книги в споделен щанд на площ от 56 квадратни метра. Тяхната цел на изложението е да запознаят чуждестранните колеги и читатели с най-новото развитие на издателската сфера в Китай.

Редица организатори бяха принудени да отменят или отложат присъствения формат на книжните панаири, като този в Лондон, Париж и Франкфурт от пролетта на 2020 г. заради пандемията от COVID-19.

Китайските издатели преодоляха трудностите и продължават да се ангажират с присъствени книжни панаири по целия свят, се казва в изявление на Държавната компания за внос и износ на печатни издания на Китай, която е поела ролята на организатор на китайските издателски къщи, участващи на настоящия панаир.

Книги от китайските издатели са разпределени в шест различни категории, включително тематични книги, литература, обществени науки, традиционна култура, детска литература и езиково обучение.

В съответствие с хибридния формат на Панаира на книгата във Франкфурт, който включва виртуална и физическа платформа, китайските издатели целят да популяризират техните нови книги и проучат възможностите за търговия с авторски права с колеги от Европа и други региони чрез 59 различни мероприятия.

Петдневното мероприятие продължи до неделя, 24 октомври. Приблизително 2000 изложители от цял свят присъстваха на панаира, който се провежда ежегодно, но беше принуден да се състои онлайн миналата година заради пандемията.

Неговото провеждане присъствено тази година е лъч надежда за издателската индустрия и възстановяването на нормалния бизнес.

Въпреки че този път премина по-скромно, заради противоепидемичните рестрикции, петдневният книжен панаир, който е най-големият по рода си в света, събра на едно място изложители и търговци.

Той е и сред първите международни панаири на книгата, които подновяват физическия си формат от избухването на епидемията насам.

73-тият панаир на книгата във Франкфурт привлече много по-малък брой изложители, близо 2000 от 80 страни се появиха тази година. За сравнение през 2019 г. те са били повече от 7000.

Намаленият мащаб хвърля светлина върху издателската индустрия, която подобно на много други сектори е засегната сериозно от пандемията.

„Пандемията оказва значително влияние върху цялата индустрия на търговските панаири“, каза Юрген Боос, директор на Франкфуртския панаир на книгата, на пресконференция на откриването.

„73-тото издание постави акцент върху индустрия, която показа, че може да устойчива, креативна и иновативна в условията на пандемия“, подчерта той, като добави, че „връщането към работа“ не означава, че нещата са се нормализирали.

За да улеснят онези, които не успяха да присъстват на място на книжния панаир, организаторите добавиха дигитални програми, които предшестваха присъствената част.

Като цяло мероприятието внесе известна нормалност в издателската сфера, която от миналата година изпитва влиянието на епидемията и очаква да се завърне към нормалното опериране на бизнеса.

Германският министър на културата и медиите, Моника Грютерс, вярва, че Франкфуртският панаир на книгата обръща една нова страница. „Надявам се тазгодишното издание на панира да открие нова страница за успеха на издателите и бизнесите“, подчерта тя.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Обектив Китай

Италиански икономист: Членството на Китай в СТО съдейства за дълбоки промени в световната икономика

Италиански икономист: Членството на Китай в СТО съдейства за дълбоки промени в световната икономика

Американска медия: Сътрудничеството с Китай съдейства за развитието на Африка

Американска медия: Сътрудничеството с Китай съдейства за развитието на Африка

СНИМКИ: Радио Китай

Китай получи от Русия мащабно оборудване за АЕЦ „Сюдабао"

Информационната инфраструктура от ново поколение е ключова за интеграцията на дигиталната и реалната икономики, смятат експерти

Информационната инфраструктура от ново поколение е ключова за интеграцията на дигиталната и реалната икономики, смятат експерти

Снимка Радио Китай

У Дзунйоу: Китай е предотвратил 200 млн. заразени и 3 млн. починали от COVID-19 в резултат на строгите антиепидемични мерки

Моята история с Китай - Миниатюри за Китай

Моята история с Китай - Миниатюри за Китай

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber