Изпращат допълнителни покани за помощ на малки и средни предприятия

https://www.24chasa.bg/novini/article/10326083 Изпращат допълнителни покани за помощ на малки и средни предприятия Изпращат допълнителни покани за помощ на малки и средни предприятия www.24chasa.bg
Изпращат допълнителни покани за помощ на малки и средни предприятия

Управляващият орган на оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" предстои да изпрати допълнителни покани за сключване на административни договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедурата "Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19", съобщиха от оперативната програма.

Процесът на наддоговаряне с поканените за сключване на административни договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ кандидати от приоритетните сектори - преработваща промишленост, хотелиерство и ресторантьорство и търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети, е в своя заключителен етап. Съгласно Решението на Комитета за наблюдение на ОПИК за одобряване промени в Методологията и критериите за подбор на операции по процедурата, ако бъдат финансирани всички проектни предложения, които успешно са преминали през етапите на оценка, от приоритетните сектори, свободният ресурс ще бъде насочен към другите допустими по процедурата сектори, за които не достига наличното финансиране.

Затова предстои поетапното изпращане на покани за сключване на административни договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ до кандидати от секторите с най-много резерви съгласно публикуваните списъци с резервните проектни предложения по реда на тяхното класиране, а именно: строителство, транспорт, складиране и пощи, създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения, професионални дейности и научни изследвания.

На по-късен етап УО на ОПИК предвижда да изпрати покани за сключване на административни договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ до кандидатите и от останалите допустими сектори при наличието на достатъчен финансов остатъчен ресурс, посочват от оперативната програма.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

ВАНЯ КАРАГАНЕВА

“Уволнената” висша чиновничка все още е шеф на активи за 1,2 млрд. лева

Андрей Ковачев: Стартира дискусия за уеднаквяване на зарядните устройства

Андрей Ковачев: Стартира дискусия за уеднаквяване на зарядните устройства

Още по време на откритото заседание за цената на газа, която ще е в сила през декември, шефът на “Булгаргаз” Николай Павлов заяви, че ще има по-голямо поскъпване от заявеното.

Паднаха надеждите за по-евтин газ – за декември скочи с 9,9% и е над 100 лв. (Обзор)

Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов

Атанас Пеканов: Повишаване на минималната работна заплата вдига и доходите

Практическо ръководство за използване на изтекли домейни за SEO

Практическо ръководство за използване на изтекли домейни за SEO

България защитава пред съда на ЕС своите превозвачи

България защитава пред съда на ЕС своите превозвачи

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber