Еврокомисията приканва младите да споделят идеите си за Европейската година на младежта

https://www.24chasa.bg/novini/article/10323981 Еврокомисията приканва младите да споделят идеите си за Европейската година на младежта Еврокомисията приканва младите да споделят идеите си за Европейската година на младежта www.24chasa.bg
Младежи
Снимка: Пиксабей
Младежи Снимка: Пиксабей

След приемането на официалното предложение 2022 г. да стане Европейската година на младежта, Европейската комисия призовава младите хора да споделят своите очаквания, интереси и идеи за това, как биха искали да изглежда и какво да постигне европейската година.

Публикуваната анкета е отворена до 17 ноември 2021 г. и ще спомогне за изясняване на темите, видовете дейности, както и на трайното наследство, което младежите искат да видят от Европейската година на младежта.

Европа се нуждае от визия, ангажираност и участие на всички млади хора, за да изгради по-добро бъдеще, което е по-екологосъобразно, по-приобщаващо и цифрово. С организирането на Европейска година на младежта Европа се стреми да предостави на младите хора повече и по-добри възможности за бъдещето. Предложена от председателя Фон дер Лайен в речта ѝ за състоянието на Съюза, Европейската година на младежта ще включва редица прояви и дейности за младите. Идеята е да се насърчат усилията на ЕС, държавите членки, регионалните и местните власти за признаване на усилията на младите хора по време на пандемията, както и подкрепа и ангажиране с младежите, когато излизаме от нея.

По-нататъшни покани през 2022 г. ще дадат възможност да се съберат повече идеи, които да бъдат включени в годината и да се прецени развитието й. Младите хора ще ръководят процеса преди и по време на Европейската година на младежта, за да могат да се възползват максимално от нея.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от TREND Европа

ЛАУРА КЬОВЕШИ

Лаура Кьовеши за корупцията: Нито една страна в Европа не е чиста. Нито една

Сградата на Европейската комисия. СНИМКА: Pixabay

ЕК приема преразгледани насоки за държавните помощи при рисково финансиране

Снимка: Пиксабей

ЕК няма да препоръча задължително ваксиниране срещу COVID-19

Защо връщаме часовника - кои държави са “за” и кои “против”?

Защо връщаме часовника - кои държави са “за” и кои “против”?

Вера Йоурова, която отговаря в ЕК за ценностите и прозрачността, се ръкува с основателя на “Фейсбук” Марк Зукърбург. Европейският съюз отдавна опитва да наложи по-строги правила върху методите на влияние на големите цифрови платформи върху общественото мнение.

СНИМКА: РОЙТЕРС

Еврокомисията: На политическите реклами ясно да пише кой и колко плаща

ЕК одобрява увеличение на капитала на Фонда на фондовете с 11,2 млн. евро

ЕК одобрява увеличение на капитала на Фонда на фондовете с 11,2 млн. евро

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber