Най-много 10 лева ще струва взимане на проба за антигенен тест

https://www.24chasa.bg/novini/article/10320511 Най-много 10 лева ще струва взимане на проба за антигенен тест Най-много 10 лева ще струва взимане на проба за антигенен тест www.24chasa.bg
Стойчо Кацаров
Стойчо Кацаров

Най-много 10 лева ще струва пробовземането с бързите антигенни тестове, осигурени от Министерството на здравеопазването /МЗ/.

Това каза министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров по време на среща при президента Румен Радев. Срещата е по повод разпространението на COVID-19 и на нея присъстват вицепрезидентът Илияна Йотова и министри от служебното правителство. Това са безплатни тестове, закупени от МЗ и предоставени на лабораториите, с които вече се сключват договори, обясни той. В договорите е указано, че пределната цена е 10 лв. Закъсняхме с тестовете, приемам тази критика, каза още той.

В Планът за ваксинация, който беше приет миналата година, възрастните хора бяха предвидени за ваксиниране в последната група, припомни министър Кацаров в отговор на въпрос на вицепрезидента Илияна Йотова. Сега задължихме личните лекари, от понеделник до четвъртък, да ваксинират с предимство хората над 60-годишна възраст, добави той.

Осигурени са достатъчно лекарства, които се използват най-често за лечение на коронавирусната инфекция, увери министър Кацаров. По думите му няма проблем и с организацията за снабдяване с медикаментите.

До края на годината болниците, в които се лекуват пациенти, заразени с коронавирусната инфекция и минимум 10 на сто от леглата им са предназначени за COVID-19, ще получат общо 100 млн.лв., каза управителят на НЗОК проф. Петко Салчев. Работещите на "първа линия" ще получат по 1200 лв. нето, допълни още той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Проф. Костадин Ангелов

Костадин Ангелов: Държава липсва, но си имаме "просто Киро" и "аз съм Наско"

НИКОЛА МИНЧЕВ

Никола Минчев свика извънредно заседание на парламента в сряда заради кризата Украйна-Русия

Опашката от кръводарители се заформи след спешен призив на болница "Пирогов".

17-годишната Александра, блъсната от автобус в София, загуби битката за живота си

Плажът в Черноморец става все по-малък.

В Черноморец притеснени: Оставаме без плаж

Александър Тодоров

До три дни депутат ще поеме тотото

Елисавета Белобрадова

Белобрадова избухна: Децата ми ще учат от дома, а барове и молове работят

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber