Радев откри кампанията си с поход до Черни връх за по-справедлива България

https://www.24chasa.bg/novini/article/10295707 Радев откри кампанията си с поход до Черни връх за по-справедлива България Радев откри кампанията си с поход до Черни връх за по-справедлива България www.24chasa.bg
СНИМКИ: ФЕЙСБУК НА РУМЕН РАДЕВ
СНИМКИ: ФЕЙСБУК НА РУМЕН РАДЕВ

С "поход за по-справедлива и добра България" и изкачване на Черни връх откри предизборната си кампания президентът Румен Радев. Заедно с вицепрезидента Илияна Йотова и членове на инициативния им комитет поеха към върха от хижа "Алеко".

„Добре дошли и благодарим на всички за подкрепата в похода за по-справедлива България“. С тези думи кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова поздравиха хората, събрали се на х. „Алеко“ за поход към Черни връх.

„Избрахме „Алеко“, защото Щастливецът е от онези българи, които повече от век вдъхновяват с родолюбие, талант и дързост. Човек на света, гражданин на света и патриот. Един тънък народопсихолог и в същото време адвокат на бедните. Любител на природата и ценител на красотата“, заяви Румен Радев. Той припомни тъжната история как именно Алеко става жертва на своя герой. „Време е ние, неговите потомци, да надраснем слабостите на неговия герой. Време е да поемем към върха, където Щастливеца намираше щастието“, каза още той. Според него българската планина, освен красива, е и извор на вдъхновение и урок по родолюбие. „Изкачването, редом с изпитанията, гради характер, калява волята, сплотява и зарежда с вяра. Нагоре към върха! Ние сме с вас!“, призова Радев.

„Алеко Константинов се бореше точно с тези пороци, с които се борим и ние – корупцията, малодушието, предателството. За съжаление над 100 години по-късно, неговите пътеписи и герои, разкази, като че ли са писани за днешното време. Ако си спомним как Алеко Константинов пише за изборите и за злоупотребите, все едно пише как ГЕРБ правят избори“, допълни Илияна Йотова. Тя подчерта, че посвещават началото на кампанията на българската природа. „Не искаме повече бетонните хватки, не искаме калните следи на безстопанственост, на разрушение, гавра с българската природа“, категорична е Йотова.

Тя обясни, че датата за старт на кампанията не е избрана случайно. „Днес е световният ден за борба с бедността и неравенствата. Цялата ни политика през изминалите 5 години беше насочена към това българските граждани да имат равен старт“, припомни Йотова. Тя е категорична, че с Румен Радев ще продължат битката да няма разлики между периферия и център, бедни и богати, между хора, които имат шанс и такива, които нямат никакво бъдеще. По нейните думи българските институции трябва да предприемат онези мерки, за да не се допуска бедност, защото е трудно тя да се лекува.

„България е в преход - от авторитарен режим към демокрация, от произвол към законност, от корумпирано към прозрачно отговорно управление, което да отприщи таланта и инициативата на младите българи“, заяви Румен Радев, след като се изкачи до Черни връх. Според него преходът е през мъглата и смога на лъжите, насаждани с години. „Всеки от нас трябва сам да извърви този преход. Убеден съм, че ще видим слънце и ще дишаме свободно само, ако бъдем единни. Вярвам, че ще успеем“, категоричен е Радев.

 Избори за Президент и Вицепрезидент и за Народни представители на 14.11.2021 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Новият парламентарен шеф Никола Минчев обеща да наложи нов тон на работа в пленарната зала.

СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Никола Минчев - най-младият шеф на НС, скромно не гласува за себе си (Обзор, графика)

Кирил Петков и негови колежки се снимаха на трибуната за спомен.

СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Бюджетът - служебен или редовен, заложи първи мини в отношенията с Радев (Обзор)

Протест пред парламента не позволи на депутатите да спазят традицията и да направят общата си снимка на стълбите пред централния вход на Народното събрание. От общия кадър отсъстват представителите на ДПС и “Възраждане”.

Мир и любов обладаха депутатите, всички обещават да осигурят стабилно управление (Обзор)

Всички зам.-председатели седнаха заеха местата си до шефа на 47-ото НС, а Атанас Атанасов се оказа в най-вкрая.

Драма вдясно около теча на мейли от ДСБ, а Атанасов може и да падне

Протестиращи пред парламента посрещнаха депутатите.

Само един пропусна клетвата заради карантина, всички избраници минаха през лазерен термометър на входа (Обзор)

Асен Василев в студиото на "Панорама". Кадър БНТ.

Асен Василев: Знакът с новия шеф на парламента? Идва ново поколение без багаж и травми (Обновена)

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber