Лидерите, дали регистрация на “Продължаваме промяната”, стават депутати, а Нойзи не ще

https://www.24chasa.bg/novini/article/10283275 Лидерите, дали регистрация на “Продължаваме промяната”, стават депутати, а Нойзи не ще Лидерите, дали регистрация на “Продължаваме промяната”, стават депутати, а Нойзи не ще www.24chasa.bg
ИВАЙЛО ЦВЕТКОВ-НОЙЗИ

l Петков & Василев обявиха, че няма да раздават места в листите, но Настимир Ананиев и Константин Бачийски са на топпозиции

НАСТИМИР АНАНИЕВ
НАСТИМИР АНАНИЕВ

l Милионерът с баничките от 90-те Маргарит Мицев води “Общество за нова България”

МАРГАРИТ МИЦЕВ
МАРГАРИТ МИЦЕВ

Председателите на партиите, с чиято регистрация коалицията на Кирил Петков и Асен Василев “Продължаваме промяната” отива на изборите, получиха сигурни места за депутати в следващия парламент. Това стана ясно след финала на регистрацията на листите за 46-ото НС.

При учредяването на формацията си двамата бивши служебни министри обявиха, че търсят мандатоносители, но няма да им дават в замяна депутатски места. И от партия “Волт”, и от “Средна европейска класа”, както и присъединилите се по-късно социалдемократи

декларираха, че

не се борят за

участие

в листите

Лидерът на “Волт” Настимир Ананиев обаче е втори в софийския 23-и район, а на СЕК Константин Бачийски ще води листата в Бургас.

Ананиев, който бе сред учредителите на партията на Кунева, а после в коалиция с Мая Манолова, е веднага след водача Асен Василев в най-големия избирателен район в страната, който дава цели 16 мандата.

Общинският съветник и бизнесмен Бачийски пък изтъкваше още преди регистрацията, че с Кирил Петков заедно са работили по каузата за спасяването на Корал, а и той станал първият съветник в Бургас, сложил на масата незаконното строителство на Росенец.

С участие в листите, макар и без гаранции за влизане, е Елена Нонева пък, която оглавява ПД “Социалдемократи” (някога начело с Николай Камов) - едва 4-а в листата в родната ѝ Стара Загора.

За разлика от Ицо Хазарта, който е звездата в листите на ПП този сезон, Ивайло Цветков-Нойзи е отказал поканата на Кирил Петков и Асен Василев, научи “24 часа”. Преди първите за тази година парламентарни избори - редовните на 4 април, известният журналист и интелектуалец, а отскоро и съпруг на Мария Игнатова бе канен от Любен Дилов при ГЕРБ, но и тогава не се включи в политиката.

Потърсен сега от “24 часа” за коментар защо е отклонил поканата и от новата политическа формация, Ивайло Цветков отговори лаконично, че

“няма порив

да коментира

неекзистенциални

въпроси”

Една известна от началото на прехода фигура - на депутата от СДС в 36-ото народно събрание Маргарит Мицев, пък ще е водач на листа в столицата от партията “Общество за нова България”. Той вече веднъж се завърна в политиката, когато през 2014 г. оглави софийската организация на царската партия НДСВ.

Мицев се прочу през 90-те години, като обяви, че е станал милионер, спестявайки от закуски, а изразът стана нарицателен за много фигури, забогатели в началото на прехода.

“Имах 3 милиона, които съм доказал до стотинка, включително съм платил данък за тях. Тогавашният финансов министър каза, че с парите, които съм внесъл като данък, съм платил на 40 пенсионери пенсиите. Тези 3 милиона сега са 3 хиляди!”(б.р. - след деноминацията на лева), обясни 10-ина години по-късно Мицев. Всъщност той бил цитирал пиеса на Станислав Стратиев, но установил, че народът няма чувство за хумор. Казва, че

“гаврата със

закуските”

му докарала

два инфаркта

Адвокатът е председател на партията “Общество за нова България”, учредена през 2014 г. Сред основните ѝ цели е политиката и общественият живот да стъпят на интернет платформи и социални форуми като механизъм за справяне с корупция, липса на правосъдие и пр.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Николай Денков

Министър Денков: Не можем да върнем децата в клас

Служебните министри на среща при президента Радев заради COVID (Гледайте на живо)

Служебните министри на среща при президента Радев заради COVID (Гледайте на живо)

Кирил Гоцев

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

БСП – София: Фермата за ларви няма място в село Лозен

БСП – София: Фермата за ларви няма място в село Лозен

Митрополит Николай посрещна Бойко Борисов в манастира "Св.св. Кирик и Юлита" (Видео)

Митрополит Николай посрещна Бойко Борисов в манастира "Св.св. Кирик и Юлита" (Видео)

Писателят Георги Господинов

Георги Господинов: България трябва да излезе от тази котловина, в която се намира

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber