Смениха директора на ВиК - Благоевград, която е и общински лидер на ГЕРБ

https://www.24chasa.bg/novini/article/10282272 Смениха директора на ВиК - Благоевград, която е и общински лидер на ГЕРБ Смениха директора на ВиК - Благоевград, която е и общински лидер на ГЕРБ www.24chasa.bg
Инж. Росица Димитрова.

Директорът на ВиК-Благоевград инж. Росица Димитрова вече е сменена от поста си, съобщиха от " Български ВиК холдинг". Димитрова е общински лидер на ГЕРБ.

Кадър на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград ще управлява дружеството. Мартин Петров е новият управител, който застава начело на водния оператор до избирането на титуляр с конкурс. Мартин Петров сменя инж. Росица Димитрова, която ръководеше процеса по предоставяне на ВиК услуги за населението и обновяване на ВиК мрежата в региона през последните 7 г.
„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград е дъщерно дружество на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, чийто принципал е министърът на регионалното развитие и благоустройството. Ръководството на БВиКХ очаква от новия управител на ВиК-Благоевград да продължи добрите практики в управлението на дружеството и предоставянето на качествена услуга на населението, да разработи план за модернизация на съществуващата мрежа, да внедри иновативни технологии за намаляване на загубите на вода и внедряване на реални мерки за енергийна ефективност.
Мартин Петров е завършил „Компютърни системи и технологии“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Той е възпитаник на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ в Благоевград. Целият му професионален път до момента е свързан с ВиК-Благоевград. Мартин Петров работи от 12 г. във водното дружество. Започва от най-ниското стъпало, с натрупването на знания и опит уменията му са оценени от различните ръководства и той постепенно се изкачва в кариерната стълбица. От декември 2009 г. до януари 2016 г. е заемал длъжността водопроводчик, след това е бил Зам.-технически ръководител (януари 2016 г. – май 2016 г.), от юни 2016 г. до януари 2018 г. е бил Технически ръководител, а от януари 2018 г. до октомври 2021 г. – Ръководител на Регионално поделение – Благоевград в структурата на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград.

Мартин Петров.
Мартин Петров.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Тел Авив СНИМКА: Pixabay

"Икономист": Тел Авив е най-скъпият град в света

Летище Горна Оряховица

Швейцарци рекламират зелено летище у нас, Румен Гайтански им продава концесията в Горна Оряховица

Близо 8,5 млрд. лв. разсрочени кредити в края на октомври заради пандемията

Близо 8,5 млрд. лв. разсрочени кредити в края на октомври заради пандемията

Светкавична война в икономиката за 1,2 млрд. лв. (Обзор)

Светкавична война в икономиката за 1,2 млрд. лв. (Обзор)

Очаква се над 0,5 млрд. лв. бюджетен излишък в края на ноември

Очаква се над 0,5 млрд. лв. бюджетен излишък в края на ноември

Аркади Шарков СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Експерти: Връщането на болниците към бюджетни предприятия е модел, отхвърлен в света

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber