Американски финансист: Китай осигурява „значителна възможност“ за глобалните инвеститори

https://www.24chasa.bg/novini/article/10281589 Американски финансист: Китай осигурява „значителна възможност“ за глобалните инвеститори Американски финансист: Китай осигурява „значителна възможност“ за глобалните инвеститори www.24chasa.bg
Американски финансист: Китай осигурява „значителна възможност“ за глобалните инвеститори

Китайският пазар предоставя „значителна възможност“ за глобалните инвеститори и корпорации, тъй като зад него стои стабилната икономика на страната и нейните постоянни усилия за напредване на реформите и отваряне, заявява в интервю за агенция „Синхуа“ Брандън Ахърн, главен инвестиционен директор на Krane Funds Advisors, американска фирма за управление на активи, специализирана в китайски борсово търгувани фондове, предаде "Радио Китай".

„Китай осигури изключителна възвръщаемост за инвеститорите, доказано от впечатляващото представяне на индекса MSCI на местния китайския технологичен сектор през годините“, посочва той.

Според Ахърн, с отварянето на местните пазари на акции и на продукти с фиксиран доход, инвеститорите от целия свят имат шанса да получат експозиция към по-широк кръг компании и да се възползват от възможности, които предлага Китай.

„Пекин свърши изключително добра работа, като осигури по-голям достъп на чуждестранни инвеститори, мениджъри на чуждестранни активи, брокери, дилъри и застрахователни компании“, подчертава финансистът, отбелязвайки, че последното десетилетие, през което китайските власти извършиха редица реформи за по-нататъшно отваряне на финансовия сектор е „много силно доказателство“, че страната е силно ангажирана с този процес.

По думите на Ахърн, китайският пазар на акции A е бил много устойчив тази година, воден от инвеститори, които имат положителна представа за това как компаниите ще се възползват от икономиката и мерките на правителството за справяне с епидемията от коронавируса.

Коментирайки нестабилността в китайските офшорни листвания след неотдавнашни регулаторни стъпки, Ахърн отбелязва, че пазарните тревоги се дължат на това, че „много инвеститори временно се оттеглиха встрани“, и е важно да има рационална перспектива за регулиране. „Регулирането не е лошо нещо, а в някои ключови сектори е оправдано“, каза експертът.

Според Ахърн, KraneShares CSI China Internet ETF, която държи китайски компании, регистрирани в САЩ и Хонконг, е отбелязала значителен приток от около 6 милиарда долара тази година. „Това е силен индикатор за увереността на инвеститорите, че тези иновативни компании ще могат да се придържат и да се адаптират към регулациите“, казва той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Обектив Китай

Снимка: Радио Китай

Опазването на околната среда е приоритет в китайското развитие

Снимка: Радио Китай

Китай е твърдо против страни, поддържащи дипломатически отношения с него, да осъществяват официални контакти с Тайван

Снимка: Радио Китай

Радио Китай: Хората са наясно каква е справедливостта

Снимка: Радио Китай

МВнР на Китай: Международните дела трябва да се решават от всички страни

Снимка: Радио Китай

61 са живите свидетели на Нанкинския холокост

Радио Китай: Целият свят е разтревожен от хегемонизма на САЩ

Радио Китай: Целият свят е разтревожен от хегемонизма на САЩ

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber