Кристалина Георгиева отново се насочва към глобалните предизвикателства

https://www.24chasa.bg/novini/article/10280164 Кристалина Георгиева отново се насочва към глобалните предизвикателства Кристалина Георгиева отново се насочва към глобалните предизвикателства www.24chasa.bg
Кристалина Георгиева бе отхвърлила всички обвинения срещу нея.
Кристалина Георгиева бе отхвърлила всички обвинения срещу нея. СНИМКА: РОЙТЕРС

Тя получи подкрепата на изпълнителния съвет на МВФ

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви, че отново ще насочи вниманието си към сериозните глобални предизвикателства.

Тя каза това е интервю за Ройтерс, след като изпълнителният съвет на Фонда изрази пълното си доверие в лидерските й качества и намери за необосновани твърденията, че като главен изпълнителен директор в Световната банка тя е била замесена в манипулиране на данни за доклада "Да правиш бизнес"(Doing Business) от 2018 година.

"Имаме да се борим с тежки проблеми и имаме нужда институцията да заеме твърда позиция в служба на членовете си", каза Георгиева.
Тя посочи, че планира да се срещне със служителите на МВФ идния понеделник, след първата седмица от годишните срещи на Фонда и Световната банка, допълни БТА.

Ръководителката на МВФ подчерта опасенията си, че задълбочаващото се разминаване между икономическото представяне на развитите и развиващите се икономики може да застраши световното възстановяване от пандемията от COVID.

Запитана дали доверието в МВФ е пострадало от сагата около доклада, Георгиева отговори, че предполагаемото манипулиране на данни е свързано с конкретен продукт на Световната банка - класацията "Да правиш бизнес" (Doing Business), към която и в миналото са отправяни критики. Тя каза, че "има абсолютно пълно доверие" в достоверността на данните на МВФ.

"Мисля, че ще бъдем съдени по работата ни като цяло", отбеляза тя, допълвайки, че отговорът, получен за публикувания вчера доклад "Световни икономически перспективи" и ангажиментите й към организации на гражданското общество и представители на правителствата отразяват факта, че се запазва "силната, изграждана с десетилетия основа на доверието" в МВФ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Свят

Нито един от тези най-популярни богаташи в САЩ не членува в “Патриотични милионери”, настояващи да плащат повече данъци.

100 патриотични милионери: Вземайте ни повече данъци

ДИМИТЪР КОВАЧЕВСКИ

СНИМКА: РОЙТЕРС

Димитър Ковачевски: Езикът и идентичността не се обсъждат, нищо не се прави зад гърба

Владимир Токарев
Снимка: mintrans.gov.ru

Задържан е зам.-министърът на транспорта в Русия Владимир Токарев за измама

Мия Мотли празнува победа на първите парламентарни избори в Барбадос като република

Мия Мотли празнува победа на първите парламентарни избори в Барбадос като република

Президентът на Беларус Александър Лукашенко СНИМКА: Ройтерс

Лукашенко насрочи референдум за одобряване на нова конституция на страната

Изстребител
СНИМКА: “ЛОКХИЙД МАРТИН”

Испания изпраща кораби в Черно море, може да прати и изтребители у нас

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber