Общинският съвет в Гълъбово се обяви в защита на комплекса "Марица изток"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10278651 Общинският съвет в Гълъбово се обяви в защита на комплекса "Марица изток" Общинският съвет в Гълъбово се обяви в защита на комплекса "Марица изток" www.24chasa.bg
Общинският съвет в Гълъбово прие декларация в защита на комплекса "Марица изток".
Общинският съвет в Гълъбово прие декларация в защита на комплекса "Марица изток". СНИМКА: Архив

Общински съвет в миньорския град  Гълъбово прие на извънредно заседание декларация в подкрепа на запазването на комплекса „Марица изток и за преразглеждане на енергийната политика на държавата.
Документът бе внесен за обсъждане от всички председателите на политическите групи в местния парламент и бе подкрепен единодушно от присъствалите на заседанието 15 общински съветници. 

В декларацията си те заявяват, че като граждани и жители на общината са притеснени от неясното бъдеще на комплекса „Марица изток“ и че е тяхно право и дълг да заявят позиция по отношение на запазване на комплекса, както и за преразглеждане на енергийната политика на държавата спрямо него. В приетия документ е записано: "Ние, общинските съветници в общински съвет – Гълъбово, в качеството си на представители на жителите на общината, заявяваме своята позиция относно състоянието на въгледобива и енергетиката в района и на топлоцентралите от комплекса „Марица изток“, свързани с трудовата заетост на хората от региона. Тези предприятия са стратегически и структуроопределящи за енергийната независимост на България и също така за икономическата заетост, за благосъстоянието на община Гълъбово и съседните общини, както и за област Стара Загора."
"Ние, общинските съветници от Гълъбово, се присъединяваме към всички засегнати общини и изразяваме своята позиция относно търсене на решения за бъдещето на региона и заетостта на хората, работещи в него.“, гласи още декларацията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Изпълнителният директор на приходната агенция казва пред румънския вестник “Либертатя”, че започва съвместна работа с колегите си от северната ни съседка по казуса с укриване на данъци от голяма руска петролна компания.

Шефът на НАП събира данни за “Лукойл” в Румъния (Обзор)

Носителят на титлата „Мениджър на годината 2021“ Мирослав Вичев (в средата) минути след връчването на наградата, президентът Румен Радев и издателят на организатора на конкурса списание „Мениджър“, Александра Мирчева

Мирослав Вичев е Мениджър на годината 2021

Нина Стоянова. Кадър: БНТ

Ръст от 30% на безкасовите плащания у нас

СНИМКА: РАДИО КИТАЙ

„Сяоми“ ще строи автомобилен завод в Пекин

СНИМКА: РАДИО КИТАЙ

Проведе се форумът за медийно сътрудничество „Нашите африкански партньори“ 2021 г.

Когато основни стоки поскъпват, хората са склонни да се откажат от любимата си марка и да минат на друга, която е по-евтина.

СНИМКА: “24 ЧАСА”

Борим стреса с цените, като търсим стоки на промоция и в по-малки количества

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber