ЧЕЗ оборудва учебен кабинет по електротехника в Перник

https://www.24chasa.bg/novini/article/10272896 ЧЕЗ оборудва учебен кабинет по електротехника в Перник ЧЕЗ оборудва учебен кабинет по електротехника в Перник www.24chasa.bg
ЧЕЗ оборудва учебен кабинет по електротехника в Перник

Целта на инициативата е да създаде мотивираща среда със съвременно оборудване в часовете по електротехника

Първият учебен кабинет по електротехника, който е реновиран и оборудван с подкрепата на ЧЕЗ, беше официално открит. Той се намира в Професионална гимназия по техника и строителство „Архитект Йордан Миланов“ в гр. Перник.

Инициативата на ЧЕЗ по реновиране и оборудване на учебни кабинети по електротехника стартира през тази година. Целта ѝ е да създаде полезна, приятна и мотивираща среда в часовете.

„Благодарение на ЧЕЗ това се превърна в съвременен кабинет, който отговаря на изискванията на учебния процес. Чрез тази инициатива ЧЕЗ не само съдейства за подобряване на материалната база в училището, към което се стремим непрекъснато, но и създава комфортна среда за учениците и преподавателите“, каза по време на откриването Цветелина Миленова, директор на ПГТС „Арх. Й. Миланов“.

„Професионална гимназия „Арх. Йордан Миланов“ е наш дългогодишен партньор, затова избрахме да стартираме най-новата ни инициатива именно оттук. Вече  имаме два класа с дуално обучение по електротехника в гимназията, като тази учебна година предстои да завърши първият випуск. Вярвам, че добрите резултати от нашето сътрудничество ще го превърнат във вдъхновяващ пример за новите ученици, които ще се обучават в електротехническите паралелки“, заяви Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България.

Оборудването на учебни стаи по електротехника е поредната инициатива на ЧЕЗ в подкрепа на професионалното образование и създаването на квалифицирани кадри за българската електроенергетика. Вече девет години компанията предоставя стипендии в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. Скоро предстои да стартира десетото издание на състезанието за дванадесетокласници.

ЧЕЗ беше и една от първите компании в България, които се включиха в дуалното обучение по електротехника. С цел да популяризира професиите в електроенергийния сектор дружеството създаде през 2020 г. уникален за България специализиран сайт „Енергия за бъдещето“: https://energyforthefuture.cez.bg/.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Образование

Иновативни подходи и съвременни условия в детските градини в община Карнобат

Иновативни подходи и съвременни условия в детските градини в община Карнобат

Университет “Проф. д-р Асен Златаров”- Бургас, въвежда нови специалности, които ще подготвят за професии на бъдещето

Университет “Проф. д-р Асен Златаров”- Бургас, въвежда нови специалности, които ще подготвят за професии на бъдещето

Вторична структура на ДНК - рисувана е от учителя Александър Милушев по време на часа на бялата онлайн дъска.

Когато с клик можеш да влезеш в 3D кръвоносна система и мозък

Седмица на възможностите се проведе в ЧЕЗ

Седмица на възможностите се проведе в ЧЕЗ

Учители правят уроците по химия интересни и онлайн.

Е-уроци “вкарват” експеримента по химия вкъщи

Онлайн уроците по български език са занимателни за учениците.

СНИМКА: ЛИЛЯНА КЛИСУРОВА

С е-речници децата разбират, че чаршия не значи точно мол

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber