Инициативен комитет регистрира Радев и Йотова за изборите (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10272799 Инициативен комитет регистрира Радев и Йотова за изборите (Обновена) Инициативен комитет регистрира Радев и Йотова за изборите (Обновена) www.24chasa.bg
СНИМКИ: Йордан Симеонов
СНИМКИ: Йордан Симеонов

4 275 подписа внесе днес инициативният комитет, който издига президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат, в ЦИК. Подписите внесоха съпредседателите на комитета Анна Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов, както и част от членовете му.

Аз лично ги подкрепих, защото те обединиха нас българите в борбата ни за справедливост, за отстояване на демократичните ценности и за държавност. Те показаха и показват, че един политик може и трябва да бъде държавник. Подкрепих ги и, защото те изпълняват своя най-висш човешки дълг - работа за родината и народа си, коментира пред журналисти Гълъбова.

Отново всички българи сме призвани да направим своя избор. Ние уважаваме всички хора, които са дръзнали да се кандидатират за държавен глава, но сме твърдо убедени, че преди 5 г. ние избрахме един достоен и смел президент и бихме искали да имаме такъв президент и в останалите 5 г. Радев застана до своя народ, когато той излезе на площадите и поиска една по-справедлива България. Той води много битки за нас. Наш ред е да застанем зад него сега, защото никой не може да направи нищо сам. Ето днес с колегите заставаме зад тях. Вярваме им и им желаем успех, каза и Анна Заркова.

Всички знаем, че България повече отвсякога има нужда от стабилност. Аз лично много харесвам човешките качества на Радев. Мисля, че имаме нужда от хуманен президент и от хуманност в българското пространство изобщо, коментира и Камджалов.

Нашите кандидати ще водят една положителна кампания, няма да има замеряне с компромати. Разбира се, при нападки ще трябва да се отвръща, но в рамките на добрия тон, което г-н Радев и г-жа Йотова винаги са правили. Те просто дадоха нов тон в политиката и ще продължат да го спазват. Аз лично се надявам кампанията да бъде от такова естество, че да даде възможност на българските граждани наистина да изберат личност - тази, която допада най-много на тях. Това е единственият мажоритарен избор в страната, каза още Гълъбова.

Няма да имаме проблем да спечелим и студентската общност на наша страна, защото и сега с нас има млади хора, студенти. Те наистина са бъдещето на нашия народ и държава, и ние ще им покажем, че този избор съответства на техните въжделения - свобода, справедливост и държавност, допълни тя.

Години назад гласуваме или против предишните, които са ни разочаровали, или за най-малкото зло. Сега имаме шанс да гласуваме за нещо различно. Сега имаме шанс да гласуваме не за възмездие, а за подкрепа, не защото сме отчаяни и обезверени, а защото имаме надежда. Не от няма накъде, а защото Радев заедно Йотова ни показаха накъде - към един свят, в който властта работи според правилата, а не правилата се правят според властта. В един свят, в който политическите постове служат не за прикритие на някакви грехове, а служат за защита на кауза. За нас каузата на президентската двойка е ясна. Каузата е освобождението на България от корупцията и престъпността, убедена е пък Заркова.

Очакваме победа още на първи тур. Залогът на тези избори е голям. Разделителната линия тук не е между партиите и партийците, тя е между клиентелата на корупцията и нейните противници. Тук победата е предизвестена. Тя е на страната на българите, които си искат държавата. Въпросът е да не я бавим, за да я доживеят нашите майки, те са я заслужили с труда си, както и ние, както и децата ни, с чийто таланти сега се гордеят в чужди държави, категорична бе още Заркова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Еленко Божков. Кадър Нова нюз

Еленко Божков: Мораториумът е неудачна крачка

снимка facebook/Violina Kodeva

Ето коя е булката от церемонията на Радев

"168 часа": Българин влезе в легендарния спецотряд SWAT

"168 часа": Българин влезе в легендарния спецотряд SWAT

Доц. Ангел Кунчев. Кадър Нова тв

Ситуацията с COVID-19 щяла да се нормализира след края на февруари

„Пирогов” Снимка Архив

В "Пирогов" спешно се нуждаят от кръв

снимка pixabay

Хванаха четвърт тон метамфетамини в Истанбул

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber