Цветанов и Москов издигат Горан Благоев и медик от първа линия за президент и вице

https://www.24chasa.bg/novini/article/10270719 Цветанов и Москов издигат Горан Благоев и медик от първа линия за президент и вице Цветанов и Москов издигат Горан Благоев и медик от първа линия за президент и вице www.24chasa.bg
Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева
Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева

Историкът Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева са кандидати за президент и вицепрезидент на коалицията "Национално обединение на десницата" - КОД и "Републиканци за България" на Петър Москов и Цветан Цветанов.
Кандидатурите им бяха обявени на пресконференция преди минути, която е и първото официално съвместно изявление на коалицията.
Кандидатуте бяха представени от зам. - председателя на КОД Любомир Канов.
"Историк, антрополог, един от редките изумруди в нашия ландшафт, който трябва да е високо оценен", каза той за Горан Богоев, за когото допълни, че във времето е бил несправедливо недооценен.
"Човек, който не е облечен нито в една или друга тога, нито в одежди на митрополит, а обикновен вярващ българин. Семеен човек със своите ценности и мирянин, с качества на духовен водач. В България имаме нужда не от военни, диктатори, силна ръка или амбиции, а от цивилизовани хора", каза още за Богоев Любомир Канов.

"Ние ви предлагаме обединение около ценности и каузи.
Готов съм да бъда президентът, който ще търси начините за национално обединение", каза Богоев след представянето си.

За вицепрезидентът пък по думите на Канов нямаме нужда от идеологически добермани, а от хора с хуманистичната природа, чувство за отговорност и грижа.
Д-р Георгиева е била сред медиците на първа линия. Родом е от Котел.
"Нашата президентска двойка е достойна да бъде чута и е възможност да се изразят мнения, ценности и важни послания, каквито не бихме чули от никъде другаде", каза за зам. - председателят на КОД.
"Приех поканата на Национално от обединение на десницата, защото получих уверение, че ще мога свободно, директно и от първо лице да кажа истината за това, което ни се случва, такава каквато я виждам, като човек, минал през нея. Настоящата здравна криза и нейните проблеми не са медицински. Те имат нужда от ясна политическа сила и воля, както решението на енергийната криза не е на енергийните експерти", каза в първото си слово като кандидат за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиев и допълни, че една от основните цели ще бъде създаване на имунитет сред населението.
За целта по думите й е нужно веднага да се направи активна, разбираща страховете на хората и даваща отговори на тях кампания за доброволно ваксиниране. Да се осигури лесне достъп до ваксини и в най-отдалечено то място. Тогава всеки ще е направил своя избор и тези, които са се ваксинирани ще спрат да плащат цената на ограниченията, допълни тя.
"Прекарах живота си между вододела на два политически режима. Лекар съм и в живота си имах щастието и шанса да се грижа както за отделни хора, така и да се опитам да направя цялата система по човеша. Тук съм, защото ми омръзна да чакам. През 1990 г. родих дъщеря си и бях пред избора да остана или да замина. Останах, защото вярвах, че тя ще расте в просперираща държава. Сега тя чака своето дете и е пред същия избор. Много хора останаха излъгани, затова искаме промяна.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

135 решения на новата коалиция са договорени (Инфографика)

135 решения на новата коалиция са договорени (Инфографика)

Наличните тестовете осигуряват присътвено обучение на малките ученици до 10 декември.

170 хил. вместо 1 млн. теста получи МОН, частните училища купуват собствени (Обзор)

Цветан Цветанов поздрави във фейсбук евреите за празника Ханука

Цветан Цветанов поздрави във фейсбук евреите за празника Ханука

Румен Радев

Радев свиква парламента на 3 декември

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков

Минеков иска повече пари за култура в бюджета за догодина

КИРИЛ ДОБРЕВ

Кирил Добрев: Хора от обкръжението на Нинова печелят милиони от обществени поръчки

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber