Радев: Службите са длъжни да предоставят информация по досиетата "Пандора"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10265116 Радев: Службите са длъжни да предоставят информация по досиетата "Пандора" Радев: Службите са длъжни да предоставят информация по досиетата "Пандора" www.24chasa.bg
Президентът Румен Радев и служебният министър на културата Велислав Минеков валидираха заедно с шефа на Държавна агенция "Архиви" марка за юбилея на агенцията.
Снимки: Николай Литов
Президентът Румен Радев и служебният министър на културата Велислав Минеков валидираха заедно с шефа на Държавна агенция "Архиви" марка за юбилея на агенцията. Снимки: Николай Литов

Службите са длъжни да предоставят информация по досиетата "Пандора". И аз очаквам такава. Това заяви президентът Румен Радев.

Той сподели, че е бил изненадан от появата на името на Николай Младенов в "Пандора". Каквато информация имате и вие, такава и аз, обясни президентът през журналисти.

Радев: Службите са длъжни да предоставят информация по досиетата

Явно ще излизат още много хора, но правете разлика между хора, които заемат държавни постове и хора от бизнеса, обясни Радев.

Запитан от кои партии ще приеме подкрепа на втори тур, президентът отговори, че приема подкрепа от всички български граждани, както винаги го е правил.

По повод критиките, които се отправят към него от опонентите му в кампанията, Радев каза: Така са решили, така го правят. Нямам намерение да влизам в този тон, имам много друга работа. Знаете какво е разписанието на президента.

Всеки един проблем на служебното правителство се пренася върху президентската кампания. Това явно е част от играта, така са решили, толкова могат, така го правят, коментира Радев. Във всички виждам сериозен опонент, всеки има правопда изложи идеите си, не деля кандидатите за президент по никакви признаци, допълни той.

На въпрос дали ще участва в дебатите, на които го поканиха Лозан Панов и проф Анастас Герджиков, Радев отговори: Направете един списък с всички, които желаят, и ще участвам. Имам и друга работа.

По повод становището, което е изпратил до КС по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, президентът обясни, че това е абсолютно правен казус и няма нищо общо личността Кирил Петков.

Радев откри изложба, посветена на 70 г. от създаването на българските архиви в Държавна агенция "Архиви". В изложбата са включени оригиналът на Търновската конституция, Манифестът за обявяването на Независимостта, т. нар. Сребърна конституция и други ценни документи и предмети.

Този юбилей е важен, защото държава без памет няма бъдеще. България, като страна с хилядолетна история, е оставила множество документи, които представляват национално богатство, каза в приветствието си президентът.

Днес България е в криза. Но ако се върнем назад във времето, България е имала и много по-тежки кризи, в които нашите държавници са излизали с желание да търсят онзи морален компас, който да води към бъдещето, за да има държава и днес. Това е морално наследство, коментира Радев. След това той и шефът на ДАА доц. Михаил Груев валидираха марка за юбилея на архивите. На нея е изобразен Манифестът за Независимост.

Приветствие отправи и министърът на културата Велислав Минеков.                                                                                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Еленко Божков. Кадър Нова нюз

Еленко Божков: Мораториумът е неудачна крачка

снимка facebook/Violina Kodeva

Ето коя е булката от церемонията на Радев

"168 часа": Българин влезе в легендарния спецотряд SWAT

"168 часа": Българин влезе в легендарния спецотряд SWAT

Доц. Ангел Кунчев. Кадър Нова тв

Ситуацията с COVID-19 щяла да се нормализира след края на февруари

„Пирогов” Снимка Архив

В "Пирогов" спешно се нуждаят от кръв

снимка pixabay

Хванаха четвърт тон метамфетамини в Истанбул

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber