Утре - как ще живеем в дългия COVID

https://www.24chasa.bg/novini/article/10247310 Утре - как ще живеем в дългия COVID Утре - как ще живеем в дългия COVID www.24chasa.bg
През 2020 г. “24 часа” събра лекарите, спасили хиляди животи в пандемията, които обсъждаха предизвикателствата пред здравната система, които вирусът донесе.

СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
През 2020 г. “24 часа” събра лекарите, спасили хиляди животи в пандемията, които обсъждаха предизвикателствата пред здравната система, които вирусът донесе. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Министър Кацаров и директори на най-големите болници ще пишат рецептата как здравната система в България да се справи с новите предизвикателства в пандемията

Утре - как ще живеем в дългия COVID

За 11-път събираме на дискусия българските медици

Как ще се справи българското здравеопазване с новите вълни от COVID, със страха на българина от последиците на болестта и с отказа масово да се ваксинира в глобалната пандемия?

Защо “дългият постковид е най-голямото предизвикателство пред здравните системи”?

Как държавата може да помогне в ситуацията, когато разходите на осигурителната система растат заради мащаба на заразата и разнообразните прояви на вируса?

Отговори на тези въпроси ще потърси “24 часа” с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, ректора на Медицинския университет в София акад. Лъчезар Трайков, Михаил Околийски - експерт в Офиса на Световната здравна организация в България, шефа на НЗОК Петко Салчев, главния санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев, известния вирусолог проф. Радка Аргирова, проф. Ива Христова, директор на НЦЗПБ.

За първи път своята визия за борбата с COVID ще споделят и новите директори на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” и на Университетска болница “Александровска” - проф. Иван Поромански и д-р Атанас Атанасов.

По време на дискусията ще бъде представено и последното издание на алманаха “Лекарите, на които вярваме”.

Тази година освен имената и контактите на най-изявените медицински специалисти у нас ще проследите всичко за всички изяви на т.нар. дълъг постковид в различните сфери на медицината.

От една страна, твърде много хора страдат от дългия постковид, а от друга - вирусът продължава да изненадва и с ефекти върху човешките системи и органи.

Изданието е уникално, защото се опитва да събере на едно място всичко важно именно за следващия ден. В него са разказани безспорни медицински факти на професионален медицински език, но и разбираемо за читателите.

Лигата на “Лекарите, на които вярваме”, бе създадена от “24 часа” през 2011 г. като проект за медиците, ползващи се с най-голямо доверие на пациентите в България.

Само те номинират и съставят този списък, който през 2021 г. включва 680 лекари от цялата страна.

Дискусията може да бъде проследена на живо на 5 октомври (вторник) от 11 часа на сайта на “24 часа”, както и на нашата фейсбук страница.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

316 са новозаразените с COVID-19 за последното денонощие, което са 4,6% от всички тествани

316 са новозаразените с COVID-19 за последното денонощие, което са 4,6% от всички тествани

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски СНИМКА: Ройтерс

Пендаровски: Българската позиция за Македония е от комунистическите времена

Георги Енев

По 100 лв. давал Георги да му копаят гробове, за кремация близките плащали по 1000

Мила Вачева, която обичаше да търси истории, а често те сами я намираха

Мила Вачева, която обичаше да търси истории, а често те сами я намираха

КИРИЛ ПЕТКОВ

Петков поканен като премиер на среща на либералите, където е ДПС (Обзор)

Задачи за творческо и логическо мислене на изпитите в 4-и клас

Задачи за творческо и логическо мислене на изпитите в 4-и клас

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave