Димитър Аврамов: Говореното на "Аз" в политиката да приключи

https://www.24chasa.bg/novini/article/10221124 Димитър Аврамов: Говореното на "Аз" в политиката да приключи Димитър Аврамов: Говореното на "Аз" в политиката да приключи www.24chasa.bg
Димитър Аврамов
Димитър Аврамов

Председателите на партии се държат като племенни вождове на африкански племена и всеки настоява, че трябва да стане на неговото. И ГЕРБ, и ИТН имат своя истина, искат тя да бъде наложена, всяко мнение се посреща радикално. В такава ситуация е естествено, че хората са поляризирани към всичко, независимо дали е нещо ново, или е нещо старо. Това каза политологът Димитър Аврамов по БНР.

Според него проблемът на ГЕРБ и ДПС е, че са в политическа карантина.

„ДПС има стратегически проблеми, партията е нарочена за флагман на корупцията. ГЕРБ се опитват да разчупят модела, но засега неуспешно, явно не знаят как“.

„Важно за нас като общество е да не попадаме като заложници в корпоративните войни на този или онзи политически олигарх и на неговите партии. Важно е, че каквото и да се случи – дали има някъде акция, накрая българските държавни институции се свиват и продължават да обслужват интересите на олигарси и на частни интереси. Важно е през тези избори да се произведе състояние, в което да се намират разумни компромиси в полза на хората, да бъдат направени стъпки, така че България да не прилича на гето на Европейския съюз“, обясни той.

По думите на политолога е време избирателите да гледат рационално и след изборите цялото общество да осъществи огромен натиск над партиите в парламента да разговарят конкретно за политики и проблеми, а не за разпределяне на постове и кой какъв ресор от държавния бюджет да яхне и да започне да го точи“.

Говоренето в „аз“ форма трябва да приключи, категоричен е Аврамов и подчерта, че успешният модел на развитие е винаги по средата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Слави сърдит, но Мика Зайкова си каза - говори с Петков и Василев

Слави сърдит, но Мика Зайкова си каза - говори с Петков и Василев

Илюстрация: Сайт на НИМХ

През нощта ще превали в планините, от понеделник - ще се затопли

Христо Иванов

Христо Иванов: С Лозан Панов имаме общи каузи

Секционната избирателна комисия зае своето място още преди 8 часа.

Съдиите бойкотираха избора на двама във ВСС, гласуваха едва 580 от 2202-ма

Коридор в COVID отделението на "Пирогов"

В "Пирогов" вече няма свободни легла за болни от COVID-19 (Обновена)

Още търсят млада майка, изчезнала
на път за фитнеса

Още търсят млада майка, изчезнала на път за фитнеса

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber