Каримански: Питайте за срещите на Кристалина Георгиева в президентството и БНБ

https://www.24chasa.bg/novini/article/10220049 Каримански: Питайте за срещите на Кристалина Георгиева в президентството и БНБ Каримански: Питайте за срещите на Кристалина Георгиева в президентството и БНБ www.24chasa.bg
Шефът на парламентарната финансова комисия ЛЮБОМИР КАРИМАНСКИ
Шефът на парламентарната финансова комисия ЛЮБОМИР КАРИМАНСКИ

В бюджета има пари за подпомагане на бизнеса, каза икономистът от ИТН

Любопитно е да има малко повече светлина около посещенията на Кристалина Георгиева в публични институции, ако е имало такива. Лично аз съм чул, че е имало както в президентството, така и в БНБ, със сегашния управител на банката. Нека журналистите да попитат.

Това заяви икономистът от "Има такъв народ" и председател на Бюджетната комисия в 46-ото Народно събрание Любомир Каримански в предаването "Тази неделя".
"Нямам конкретна информация с кого се е срещала, може би целта е била да се обсъди политическата ситуация в България, икономическото състояние на страната и евентуално кадровата обезпеченост на много от различните публични и регулаторни постове в страната. Може би достатъчно добрите й познанства може да повлияят на тази обезпеченост", допълни той.
Той предположи, че Георгиева е имала срещи и с отделни парламентарни групи.
Икономистът каза, че не вижда защо тя да не може да оглави БНБ, стига да е в течение с процесите в страната, но и при едно условие.
"Много е важно да има почтеност на всяко ниво, дори и гуверньора на БНБ трябва да отговаря на думата почтеност. Трябва да си зададем въпроса дали я има при нейното управление и скандала, който в момента има в Световната банка", заяви политикът.
Любомир Каримански коментира и въпроса с нарастващата инфлация и рекордните цени на тока у нас, като обясни, че в момента държавният бюджет изостава в своята разходна част, но в него има пари за подпомагане на бизнеса.
"Има възможност и резерви, специално за енергетиката благодарение на т.нар. повишени проценти на дивиденти в енергетиката, за да могат да се компенсират и субсидират малкият и средният бизнес, които имат нужда от това", разясни икономистът.
Според Каримански новината, че Асен Василев е завел съдебен иск срещу зам.- председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заради твърденията му от парламентарната трибуна за кражба на интелектуална собственост, няма да се отрази на работата между ИТН и "Продължаваме промяната" в евентуалния бъдещ парламент.
"Това са частноправни отношения и смятам, че нямат никакво отражение върху това как ние водим политиката си. Можем да работим заедно, с Асен Василев работейки бюджета имахме почти пълен синхрон", изрази надеждите си той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Делът на китайските марки леки автомобили на вътрешния пазар бележи ръст през септември

Делът на китайските марки леки автомобили на вътрешния пазар бележи ръст през септември

"168 часа": Инфлация + глупост = непредвидима зима

"168 часа": Инфлация + глупост = непредвидима зима

Богомил Николов

Богомил Николов: Цените ще се успокоят до 3-4 месеца

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров СНИМКА: Архив

Намаляват заплати заради тока, страхуват се синдикатите

Шофьорите на камиони са сред търсените професии в Германия. Снимка: Архив

Огромна липса на квалифицирани кадри в Германия засяга вече над 70 професии

Обходният път на Габрово също е част от проекта за прокопаване на тунел под връх Шипка.

СНИМКА: ДИМА МАКСИМОВА

Съдбата на тунела под Шипка ясна чак след изборите

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber