МРРБ не е спирало строителство, изпълняват се над 2200 строежа за повече от 7,5 млрд. лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/10217679 МРРБ не е спирало строителство, изпълняват се над 2200 строежа за повече от 7,5 млрд. лева МРРБ не е спирало строителство, изпълняват се над 2200 строежа за повече от 7,5 млрд. лева www.24chasa.bg
Виолета Комитова
Виолета Комитова

В момента Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) изпълнява над 2200 строежа на стойност над 7.5 млрд. лева. Митът, че всички строежи са спрени е абсолютно неверен, е съобщил министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова пред "Дарик", цитиран от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

"Изпълняват се 341 обекта в пътната сфера - пътища, мостове, магистрали. По Оперативна програма "Региони в растеж" имаме 1326 проекта, от които 1009 сгради от Националната програма за саниране. 340 обекта се изпълняват по Управление на трансгранично сътрудничество. За укрепване на свлачища и срутища изпълняваме 26 обекта, а във ВиК сектора имаме 170 обекта. За всички тези строежи е осигурено финансиране", се посочва в съобщението на МРРБ.

Фокусирането само върху един път или два ремонта е абсолютно неправилно, е заявила арх. Комитова. Тя е призовала строителните фирми в България и браншовата камара "Пътища" да се свържат с "Дарик" и да кажат по кои обекти работят, дали са спирали да строят и дали има намеса на служебното правителство. "Ако има спряно строителство, аз лично ще дойда да отговоря. В качеството ми на министър не съм спирала нито едно строителство, нито аз, нито който и да е от служебното правителство", е заявила Комитова.

Относно качеството на пътищата в България е подчертала, че има "перфектно направени пътища, но на места има и дефекти". В МРРБ организирахме Комисия по качеството, която тепърва тръгва на проверки и ще установяваме на място с проби какво е качеството, е казала още регионалният министър.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Мариана Кукушева

Хлябът и рибата поскъпват, производители настояват за 9% ДДС върху храните

Природен газ Снимка: Архив

В Румъния събраха 175 хил. подписа, за да има таван на тока и газа

Ричард Алибегов

Алибегов: При само 20% ваксинирани, туризмът в България ще претърпи страшни щети

Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов

Пеканов: Ресурсът от Плана за възстановяване е значим, но няма да ни реши проблемите

Втората конференция на ООН за устойчив транспорт приключи с „Декларация от Пекин“

Втората конференция на ООН за устойчив транспорт приключи с „Декларация от Пекин“

Стефан Чайков

Инж. Стефан Чайков: Очаквам да се разберем с институциите

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber