12 млн. лв. иска “Сиела Норма” за логистика и обслужване на машините

https://www.24chasa.bg/novini/article/10215899 12 млн. лв. иска “Сиела Норма” за логистика и обслужване на машините 12 млн. лв. иска “Сиела Норма” за логистика и обслужване на машините www.24chasa.bg
КАМЕЛИЯ НЕЙКОВА
КАМЕЛИЯ НЕЙКОВА

12 млн. лв. без ДДС - тази цена е предложила “Сиела Норма” за извършване на дейностите по техническото осигуряване на машинното гласуване за предстоящите президентски и парламентарни избори. Това стана ясно на заседанието на Централната избирателна комисия вчера.

На него бе докладвана постъпилата ценова оферта по обявената от комисията процедура за пряко договаряне. Предложената цена е колкото посочената от ЦИК максимална прогнозна стойност в обществената поръчка.

Тя е за изпълнител на параметризиране на бюлетините на 61 машини за частичните местни избори на 3 октомври, както и дейностите по логистика и техническо обслужване на устройствата при евентуален балотаж. Част от процедурата е и модифициране на софтуера и параметризиране на бюлетините до 12 400 машини за гласуване на изборите за президент и за народни представители на 14 ноември, както и логистиката и техническото им обслужване. Предвиден е и евентуален втори тур на президентския вот на 21 ноември.

Двама са кандидатите да доставят още 1600 машини. От “Сиела Норма” предлагат цена от 9,95 млн. лв., а от “Информационно обслужване” - 9 998 450 лв.

На 27 септември пък ЦИК започва да приема документи за регистрация на инициативни комитети за участие в президентските избори. Крайният срок изтича в 17 ч на 4 октомври. Регистрацията на партиите и коалициите вече тече, а крайният срок за тях е 17 ч на 29 септември.

На 14 ноември избирателите ще трябва да се подписват два пъти в един избирателен списък, стана ясно на заседанието на ЦИК.

Това ще се налага в случаите, в които един човек е упражнил правото си на глас и в двата вота - за президент и за народни представители, тъй като списъкът ще е един.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Актуални данни за разпространението на коронавируса към 00:00ч. на 27 октомври

Нов рекорд! 6816 нови случая на COVID, жертвите са 124!

Проф. Николай Витанов Кадър: Нова тв

Проф. Витанов: 5.51 пъти повече починали през октомври в сравнение с този през 2020 г.

Д-р Николай Михайлов СНИМКА: Архив

Николай Михайлов: Това е национално бедствие, ще платим всички

Президентът на КНСБ Пламен Димитров СНИМКА: Архив

700 лева да стане минималната заплата още следващата седмица, иска КНСБ (Обзор)

В петък шефът на НЗОК проф. Петко Салчев и председателят на надзора  д-р Александър Златанов (от дясно на ляво) съобщиха за решението на касата рецепти да издават и джипитата.

Провал на безплатните лекарства от джипитата. Лекарският съюз даде касата на прокурор (Обзор)

На среща с болничните директори в четвъртък била о обсъдена и идеята за увеличение на цената на COVID пътеката, но така парите щели да се дадат по-трудно. СНИМКА: 24 ЧАСА

Вариант големите болници да вземат 100% от парите измислила здравната каса

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber