Кирил Петков и Асен Василев готови да работят и с ГЕРБ и ДПС, ако приемат 5 условия за сътрудничество

https://www.24chasa.bg/novini/article/10215251 Кирил Петков и Асен Василев готови да работят и с ГЕРБ и ДПС, ако приемат 5 условия за сътрудничество Кирил Петков и Асен Василев готови да работят и с ГЕРБ и ДПС, ако приемат 5 условия за сътрудничество www.24chasa.bg
Бившите служебни министри Асен Василев /вляво/ и Кирил Петков отговориха днес на всички въпроси на старозагорци. СНИМКА: Ваньо Стоилов

Петков обясни на старозагорци защо няма да отиде до канадското посолство в Букурещ

Всяка партия, включително ГЕРБ и ДПС, могат да сключат предизборно споразумение с новата партия "Продължаваме промяната", което да гарантира след изборите работещ парламент и сигурно правителство, ако приемат 5 условия. Това са да не се увеличават данъците, а да се събират изцяло, да бъдат спрени всички течове в държавата, за да могат работниците и фирмите да получават парите си и да плащат данъците си, образованието да работи добре, а хората да могат да се лекуват качествено в България, без да доплащат. И пето - промяна в закона за съдебната власт. Това обявиха днес в Стара Загора бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, които на една от централните улици се срещнаха и разговаряха със старозагорци.

Засега най-близо до тези критерии отдясно били ДБ, а от левия политически спектър - ИБГНИ.

"Прокуратурата не работи, ние го усетихме. Четири месеца подаваме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия", обясни Кирил Петков.

Двамата обявиха още, че категорично подкрепят президента Румен Радев. На въпрос дали той не е разединител на нацията, както твърдят от ГЕРБ и ДПС, отговорът беше: "С действията си досега президентът по-скоро е обединител на почтените".

А на въпроса как с дясна политика се постигат леви цели, Петков и Василев обясниха, че дясна политика означава да не се вдигат данъците, а да се събират, държавната намеса и регулация на бизнеса да бъде възможно най-малката, като в същото време образованието и здравеопазването работят добре, а пенсионерите не живеят под прага на бедността.

"Не ни приемайте като нови в страната, аз от 15 години съм тук, работя тук и тук плащам данъците си", каза още Кирил Петков. Той разказа, че съпругата му има малка сладкарница в София, в която предлага най-вкусните торти "Гараш". Тя знаела много добре, че за да спечели 1200 лева, трябва този месец да продаде поне 300 торти.

На въпрос на гражданин Петков заяви категорично, че няма намерение да ходи до канадското посолство в Букурещ, за да получи документ, че не е гражданин на тази страна. "В следващите 60 дни имам друга работа, а и не искам това кой да участва в управлението на България да зависи от административен акт на чужда държава. Аз съм направил своето волеизлияние да се откажа от канадското си гражданство навреме и съм върнал канадския си паспорт. Може би знаете какво означава това - че се отказвам от 1000 долара месечно към пенсията си и от техните социални осигуровки. Така че чакам Конституционният съд да потвърди, че съм прав", завърши той.

В същото време десетки старозагорци се включиха в подписката за регистрацията на новата партия "Продължаваме промяната". Пак днес стана ясно, че бъдещите областни координатори ще бъдат обявени едновременно, за да нямало спекулации по места.

На срещата с двамата политици дойде и старозагорската актриса Галя Александрова, която нашумя напоследък с ролята си на Бонка - най-мразената свекърва, в телевизионния сериал "Пътят на честта".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Завърналият се в листите на ДПС Делян Пеевски спази обещанието си да се показва и говори по-често. Тази снимка е на една от срещите му с граждани при обиколка в Родопите.
СНИМКА: ДПС

ДПС: Солидарни сме с Пеевски - липсват факти и доказателства за наложените санкции по “Магнитски”

Проф. Сербезова

И фармацевтите ще вземат пари за първа линия

Слави Трифонов

Слави Трифонов разтърси мрежата с коментар за Лаура, Симона, Мадлен, Стефани и Ерика

Болничните сдружения: Подкрепяме ваксинацията, ограниченията са неизбежни

Болничните сдружения: Подкрепяме ваксинацията, ограниченията са неизбежни

Доставиха машините са пробно гласуване в Благоевград, обучават хората по селата

Доставиха машините са пробно гласуване в Благоевград, обучават хората по селата

Защо наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

Защо наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber