Георги Георгиев е новият председател на Столичния общински съвет

https://www.24chasa.bg/novini/article/10210985 Георги Георгиев е новият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев е новият председател на Столичния общински съвет www.24chasa.bg
Георги Георгиев
СНИМКА: Фейсбук
Георги Георгиев СНИМКА: Фейсбук

Юристът Георги Георгиев е новият председател на Столичния общински съвет. Той бе избран с 36 гласа. Във вота са участвали 44 общински съветници от общо 61. Недействителните гласове са 8.

Георгиев бе единствена номинация за поста, след като във вторник досегашният председател Елен Герджиков подаде оставка. 

Още преди гласуването от групите на БСП и Демократична България, както и независимият Борис Бонев от "Спаси София" обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на Георгиев, който бе издигнат за поста от групата на ГЕРБ - СДС. 

Георгиев е първи мандат общински съветник от гражданската квота в листата на ГЕРБ - СДС. Председател е на комисията по финанси и бюджет към СОС. Вносител е на редица доклади, свързани с оптимизация на бюджетните разходи, подобряване на градската среда, развитие на обществения транспорт и безконтактните плащания в него, социални дейности и други.

Георгиев е роден през 1986 г. Завършил е с отличие право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има и магистърска степен по международно търговско право от King’s College London. Защитава дисертация на тема „Залог на търговско предприятие“ в Софийския университет, въз основа на която издава книгата „Залогът на търговско предприятие“ през тази година. През 2012 г. е избран за консултант за България и член на работна група по изследователски проект на London School of Economics and Political Science. Съавтор е в международни изследвания, публикувани от престижни чуждестранни и български издателства. В момента е главен асистент по търговско право в Софийския университет. Георгиев е управляващ съдружник в адвокатско дружество „Георгиев и Колев“.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Актуални данни за разпространението на коронавируса към 00:00ч. на 27 октомври

Нов рекорд! 6816 нови случая на COVID, жертвите са 124!

Проф. Николай Витанов Кадър: Нова тв

Проф. Витанов: 5.51 пъти повече починали през октомври в сравнение с този през 2020 г.

Д-р Николай Михайлов СНИМКА: Архив

Николай Михайлов: Това е национално бедствие, ще платим всички

Президентът на КНСБ Пламен Димитров СНИМКА: Архив

700 лева да стане минималната заплата още следващата седмица, иска КНСБ (Обзор)

В петък шефът на НЗОК проф. Петко Салчев и председателят на надзора  д-р Александър Златанов (от дясно на ляво) съобщиха за решението на касата рецепти да издават и джипитата.

Провал на безплатните лекарства от джипитата. Лекарският съюз даде касата на прокурор (Обзор)

На среща с болничните директори в четвъртък била о обсъдена и идеята за увеличение на цената на COVID пътеката, но така парите щели да се дадат по-трудно. СНИМКА: 24 ЧАСА

Вариант големите болници да вземат 100% от парите измислила здравната каса

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber