Няма да мълча и да ме е страх от анцузите, казва Мира Добрева, предупредена да свали поста си срещу хижарите от фейсбук

https://www.24chasa.bg/novini/article/10205333 Няма да мълча и да ме е страх от анцузите, казва Мира Добрева, предупредена да свали поста си срещу хижарите от фейсбук Няма да мълча и да ме е страх от анцузите, казва Мира Добрева, предупредена да свали поста си срещу хижарите от фейсбук www.24chasa.bg
Кадър от видеото, което Мира Добрева споделя в профила си във фейсбук. На него се вижда как журналистката седи отвън пред хижата, прегърнала малкото си кученце.
Кадър от видеото, което Мира Добрева споделя в профила си във фейсбук. На него се вижда как журналистката седи отвън пред хижата, прегърнала малкото си кученце. СНИМКА: Личен фейсбук профил

Не, няма да мълча и да ме е страх от анцузите. Аз съм попадала на невероятни хижи. Истинският хижар не е ресторантьор, не е хотелиер, не е мутра. Рилските езера са на всички, не са на някого. Имах вече няколко предупреждения да махна поста, защото "не съм ли била знаела чии са тези лифтове". Аз не казвам защо не са пуснали моето куче, то е пет килограма. Говоря за човешкото отношение. Българинът е озверял, полудял от желание да властва и да те държи в ръцете си. Ако си единственият, който може да помогне, но не го направиш, това е кръвожадно.

Това каза журналистката Мира Добрева пред "24 часа" по повод разразилия се спор между нея и хората, които работят в хижа "Рилските езера" - там, където по нейните думи са я пуснали да влезе само в коридора по време на буря.

Тя е седяла повече от час в дъжда пред хижата и тогава публикува критичен пост в социалните мрежи към хижарите. Според нея не са я допуснали да влезе на сухо в помещението, защото е с кученцето си.

Публикацията й натрупа десетки коментари, които са "за" и "против" нейните обвинения. От хижата също отговориха на нападките й, като я опровергават, че са й предложили подслон в скиорната. Мира Добрева обаче категорично твърди, че това не е вярно. "Щях да съм щастлива, дори ако бях в скиорната. Казват, че са ни предлагали. Разбира се, че ако бяха предложили да влезем вътре, а не до тоалетната, щяхме да отидем. Но не е вярно."

Историята е, че журналистката заедно с редакторката на "България в 60 минути" Десислава Христозова и част от екипа снима филм за предаването "Отблизо". След като слизат от Рилските езера, ги настига буря. Те не могат да се качат на лифта, защото той не работи. А единственият подслон се оказва хижата, която се намира наблизо.

"Ставаше дума за буря, която не може да бъде дори заснета. Беше много страшна, а ние бяхме толкова мокри. Аз съм родена в Родопите и знам какво значи буря. Като казвам, че тази беше сериозна, това не е шега или лигавене. Хижарите не ни пуснаха вътре. Така са си определили правилата и имат право. Въпросът е, че не спазиха човешкото и хижарското правило - да подслониш и да приютиш. Не мога да си представя, че ще видя човек в беда и няма да му кажа: "ела да пиеш чай, изчакай малко на топло". Отношението им беше много грубо, което ме провокира да напиша поста във фейсбук. Всички бяхме много мокри, беше много студено, аз зъзнех като дете, кучето също", разказва Мира Добрева. Хижарите настаняват Мира и екипа в коридора, но според нея са показали, че седейки там, те им пречат.

 Много коментиращи под поста на журналистката я обвиняват, че не е проверила прогнозата за времето. Но тя обяснява, че я е следила през цялото време. "Проверих прогнозата за времето, но съм там на снимки. Направихме невероятен филм с прекрасно време. Просто накрая се изля жестока буря. Но и това бях съобразила, защото постоянно следях прогнозата за времето. Бурята ни завари точно когато отивахме към лифта." След бурните реакции във фейсбук много хора съветват Мира Добрева да премахне публикацията си. Но тя отказва.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

COVID отделенията в 15 болници ще бъдат ремонтирани   СНИМКА: ВИКТОР ГИЛТЯЙ

15 болници ще ремонтират COVID отделенията си

Още четирима академици в биологическите и инженерните науки, няма избран от "Науки за Земята"

Още четирима академици в биологическите и инженерните науки, няма избран от "Науки за Земята"

Специализираната болница по детски болести – „Проф. д-р Иван Митев"
Снимка: Столична община

Шест кислородни концентратора получи детската болница "Проф. Иван Митев"

Заседание на служебното правителство СНИМКА: Йордан Симеонов

Ето какво решава служебното правителство в сряда

Президентът Румен Радев бе на посещение в Центъра за спешна медицинска помощ в София.
Снимка: Президентството

Румен Радев: Изходът от ситуацията да се движим от локдаун до локдаун е ваксиниране

Министър-председателят Стефан Янев по време на срещата му с вицепрезидента на Социалистическа република Виетнам Во Тхи Ан Суан
Снимка: МС

Стефан Янев се срещна с вицепрезидента на Виетнам

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber