Зам.министър Граматиков от пътя-убиец в Айтос: Ако няма проект за обход, ще го стартираме

https://www.24chasa.bg/novini/article/10203785 Зам.министър Граматиков от пътя-убиец в Айтос: Ако няма проект за обход, ще го стартираме Зам.министър Граматиков от пътя-убиец в Айтос: Ако няма проект за обход, ще го стартираме www.24chasa.bg
Зам.-министър Граматиков /в дясно/ разговаря с кмета на Айтос Васил Едрев. Снимки:24 часа

Той обаче не се ангажира със срокове, въпреки настоятелните въпроси на местните

"Призовавам ви да се приберете вкъщи, защото ви давам уверението от позицията на която съм, че ще се намери най-правилното решение, за да се прекрати това безумие, което се случва по пътищата на България. Ние сме с вас. МРРБ има необходимата експертиза, за да се финализира това, което гражданите искат".

Жители на Айтос отново блокираха опасната пътна отсечка  в града и настояват за обходен път, по който да бъдат изведени тировете.
Жители на Айтос отново блокираха опасната пътна отсечка в града и настояват за обходен път, по който да бъдат изведени тировете.

Това каза преди минути в Айтос зам.-министърът на МРРБ Валентин Граматиков. Той дойде на  мястото, на което на 13 септември тир блъсна лека кола и уби 33-годишен мъж и двете му деца на 6 и 9 г. Там са се събрали много местни жители, които от няколко дни блокират пътя, настоявайки тировете, да бъдат изведени от града чрез изграждане на обход.

Айтос се вдигна на бунт след поредната фатална катастрофа на ул."Хаджи Димитър" на 13 септември. Местните наричат опасната улица  "отсечката на смъртта", тъй като тя е взел поне 20 жертви през последните десетина години.

Въпреки настоятелните въпроси на протестиращите, зам..министър Граматиков не се ангажира с конкретни срокове кога може да бъде изграден обходен път, като уточни, че не е запознат в подробности с казуса.

"Вероятно обходният път е най-доброто решение, но то няма как да се сучи с магическа пръчка. Самото строителство е кратко, но процедурата, за да се стигне до него е дълга. Но ще се случи по правилния начин, а той е като се спазват всички написани правила. Край на разговорите по телефоните, край на това, което се случваше до скоро.", заяви Граматиков.

И допълни, че е дошъл в Айтос, за да провери има ли изобщо проект за обходен път или не и ако няма, да стартира процедурата.

На място са още зам.-директорът на ГДНП старши комисар Борислав Муеров, областният управител на Бургас Мария Нейкова, шефът на ОД МВР Бургас ст.комисар Калоян Калоянов и кметът на Айтос Васил Едрев.

Ст.комисар Муеров съобщи, че на опасната отсечка ще бъдат монтирани мобилни кантари, които ще теглят товарите на преминаващите тирове. 

Ст.комисар Калоянов допълни, че ще се засили полицейската охрана и ще бъде поставена стационарна камера в района. Хората искат още легнали полицаи и аварийни отбивки. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Мария Бакалова

Спор в Бургас да стане ли Мария Бакалова почетен гражданин

Иво Тодоров по време на представянето си през СЕМ

Иво Тодоров: Няма да правя революция в БНР, а дългосрочна стратегия

Гледайте на живо брифинг на ГЕРБ

Гледайте на живо брифинг на ГЕРБ

Стоилов се срещна с генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич

Стоилов се срещна с генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич

Цифров COVID-сертификат. Снимка:Архив

Болнични асоциации подкрепят въвеждането на зелен сертификат за работещите в лечебни заведения

Нанков: Правителството на Радев нанася имиджови и икономически щети на строителите

Нанков: Правителството на Радев нанася имиджови и икономически щети на строителите

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber