Рашков: Разследваме престъпления за милиарди на АМ "Хемус"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10201467 Рашков: Разследваме престъпления за милиарди на АМ "Хемус" Рашков: Разследваме престъпления за милиарди на АМ "Хемус" www.24chasa.bg
 Рашков, след като връчи на олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова договора за назначаването й като инструктор в Академията на МВР. Снимка  ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Рашков, след като връчи на олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова договора за назначаването й като инструктор в Академията на МВР. Снимка ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Разследваме престъпления за милиарди, съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков, след като връчи на олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова договора за назначаването й като инструктор в Академията на МВР.

Като пример за престъпленията, които се разследват, вицепремиерът посочи строежа на автомагирстрала "Хемус". Той обясни, че основата й била направена от кал, липсвали документи, а земята не била отчуждена. След това попита журналистите дали несъбираните такси от т. нар. златен гьол не са отивали за купуване на гласове и по този начин да са се печелили избори.

"Ако съберем цялата сума на случаите, които разследваме, числото може да е по-голямо от щетите от КТБ", посочи Рашков.

Вътрешният министър нападна Спецпрокуратурата заради акцията от миналата седмица, при която бе задържана група, занимаваща се с каналджийство. Рашков обясни, че прокуратурата не била съгласна МВР да дава брифинг, затова нямало неин представител по време на пресконференцията в събота. "Те разбраха за операцията в събота", каза Рашков и добави, че не можели да си приписват заслугите на МВР.

"Ако трябва ще назначим охрана на шефа на НАП Румен Спецов", отговори вицепремиерът, запитан дали знае за заплахите към Спецов. Шефът на НАП му споделил за тях по време на лична среща днес.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Завърналият се в листите на ДПС Делян Пеевски спази обещанието си да се показва и говори по-често. Тази снимка е на една от срещите му с граждани при обиколка в Родопите.
СНИМКА: ДПС

ДПС: Солидарни сме с Пеевски - липсват факти и доказателства за наложените санкции по “Магнитски”

Проф. Сербезова

И фармацевтите ще вземат пари за първа линия

Слави Трифонов

Слави Трифонов разтърси мрежата с коментар за Лаура, Симона, Мадлен, Стефани и Ерика

Болничните сдружения: Подкрепяме ваксинацията, ограниченията са неизбежни

Болничните сдружения: Подкрепяме ваксинацията, ограниченията са неизбежни

Доставиха машините са пробно гласуване в Благоевград, обучават хората по селата

Доставиха машините са пробно гласуване в Благоевград, обучават хората по селата

Защо наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

Защо наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber