И в Ловеч партиите се пазариха, но не се разбраха за състава на РИК

https://www.24chasa.bg/novini/article/10197570 И в Ловеч партиите се пазариха, но не се разбраха за състава на РИК И в Ловеч партиите се пазариха, но не се разбраха за състава на РИК www.24chasa.bg

Партиите и коалициите в Ловеч не постигнаха споразумение за състава на Районната избирателна комисия (РИК) на проведените днес консултации при областния управител. Това съобщиха от пресцентъра на администрацията. Издигнати бяха две кандидатури за председател, две за секретар и една за зам.-председател.

Областният управител инж. Светослав Славчев свика консултациите за състава на РИК във връзка с насрочените избори за президент и вицепрезидент и избори за народни представители, които ще се проведат едновременно на 14 ноември. Участваха представители на шестте представени в 46-ото Народно събрание партии и коалиции - партия "Има такъв народ", коалиция "ГЕРБ-СДС", коалиция "БСП за България", партия ДПС, коалиция "Демократична България - обединение", коалиция "Изправи се! Ние идваме!".

Според решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) РИК - Ловеч, включва 13 членове, включително председател, двама зам.-председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите: за партия "Има такъв народ" - 3 членове, за коалиция "ГЕРБ-СДС" - 3 членове, за коалиция "БСП за България" - 2 членове, за коалиция "Демократична България - обединение" - 2 членове, за партия ДПС - 2 членове, за коалиция "Изправи се! Ние идваме!" - 1 член.

От "Има такъв народ" предложиха за председател Валентин Георгиев и за членове Велислава Карадобрева и Петя Стоянова. От ГЕРБ-СДС издигнаха за председател кандидатурата на Валентина Недялкова и за членове Анна Михайлова и Иван Арабаджиев. Предложението на "БСП за България" е Петко Петков за секретар и Рени Миткова за член. И ДПС заявиха позицията на секретар - Фатме Моллова, а за член предложиха Севдие Кулаалиева. "Демократична България" посочиха Клара Барисова за зам.-председател. Предложението на "Изправи се! Ние идваме!" е за член - Марияна Иванова.

Направените предложения ще бъдат изпратени в ЦИК, която да вземе решение за определяне състава на РИК - Ловеч. От "Има такъв народ" заявиха желание, ако техният кандидат не бъде избран за председател, да бъде секретар, а от БСП - ако не бъде утвърден кандидатът им за секретар, да бъде зам.-председател.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

70% от потребителите на социални медии редовно споделят снимки на това, което готвят или ядат.

Постването на снимки с храна е вредно за талията

1867 нови случая на COVID, 15,80 % от тестваните, 85,54 % от тях са без ваксина

1867 нови случая на COVID, 15,80 % от тестваните, 85,54 % от тях са без ваксина

ДБ обжалва с електронен подпис отхвърлената заради електронен подпис листа

ДБ обжалва с електронен подпис отхвърлената заради електронен подпис листа

СНИМКИ: ЛАДИСЛАВ ЦВЕТКОВ И КАЛИН ДИМИТРОВ, ЦЕТЪР ЗА ПОДВОДНА АРХЕОЛОГИЯ

"168 часа": Откриха под водата най-древното пристанище на Несебър

 СНИМКА: Pixabay

Болниците притеснени как ще плащат сметките за ток и газ

Велизар Енчев: Уважаеми пенсионери, за да получите реално увеличение на
пенсиите – гласувайте за БСП

Велизар Енчев: Уважаеми пенсионери, за да получите реално увеличение на пенсиите – гласувайте за БСП

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber