Шефът на "Александровска" понижи предшественика си проф. Богов

https://www.24chasa.bg/novini/article/10190838 Шефът на "Александровска" понижи предшественика си проф. Богов Шефът на "Александровска" понижи предшественика си проф. Богов www.24chasa.bg

Клиниката по нефрология, която завеждаше, става отделение към преструктурираната нова клиника, обединяваща тази, по трансплантации и диализа. В него той остава редови лекар, професор. За началник на новата клиника се спряга името на проф. Емил Паскалев 

Заедно с Богов от началник на Първа хирургия до завеждащ отделение е понижен и проф. Атанас Йонков, а шефът на Втора хиругия проф. Георги Тодоров е пенсиониран

Д-р Атанас Атанасов
Д-р Атанас Атанасов

Първи кадрови промени започнаха и в Александровска болница, след като стана ясно, че новият ѝ директор д-р Атанас Атанасов готви преструктурирането ѝ. Заедно с новината за това обаче, се разбра и че съобщените в медиите миналата седмица идеи за сливане на клиники са станали окончателно решение.

БОРИС БОГОВ
БОРИС БОГОВ

Засега кадровите промени засягат предшественика на д-р Атанасов и началник на Клиниката по нефрология проф. Борис Богов, който остава редови лекар, и шефовете на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия (Първа хирургия) проф. Атанас Йонков, който става шеф на отделение и на Клиниката по обща хирургия (Втора хирургия) проф. Георги Тодоров, който е пенсиониран. Очакват се обаче още изчегъртани, заявиха пред "24 часа" медици от болницата. 

Проф. Атанас Йонков
Проф. Атанас Йонков

И тримата са добри специалисти и доказани имена в областта си. От началник на клиника обаче проф. Борис Богов е понижен до редови лекар, професор, като водената от него  клиника става отделение към нова клиника, обединяваща нефрологията, тази по трансплантации и по диализа. За шеф на отделението е назначена доц. Мила Любомирова.

Проф. д-р Емил Паскалев
Проф. д-р Емил Паскалев

Новото звено ще бъде Клиника по нефрология, трансплантации и диализа, а за човека, който ще я оглави до провеждането на конкурс, се спряга името на проф. Емил Паскалев, който завеждаше Клиниката по трансплантации и единствен диспансер за бъбречно трансплантирани, до ноември миналата година. Тогава, след скандал между него и тогавашния директор проф. Борис Богов, той и екипът му напуснаха и се преместиха в болница "Лозенец". Неразбирателството между тях дойде, когато проф. Богов реши да премести клиниката и пациентите в друга сграда, тази на Клиниката по нефрология, и на нейно място да обособи COVID звено, тъй като по заповед на здравния министър тогава се изискваше разширяване на легловата база на големите болници за тези пациенти заради започналата вълна. Проф. Паскалев обаче отказа, като обясни мотива си с това, че в Клинката по нефрология имало пациенти с COVID и това е опасно, особено за трансплантираните. Ръководството на болницата обясни тогава, че мястото, на което планират да преместят клиниката и пацинентите е отделно обособено, включитлено има отделен вход от останалата част и пациентите няма да са изложени на риск, но скандалът приключи с оставката на проф. Паскалев и екипа му. 

Дали се връща в "Александровска" обаче, проф. Паскалев не даде ясен отговор, потърсен от нас за коментар.

"На този етап не мога да кажа нищо по обективни обстоятелства. Самият аз не съм наясно. Има време", каза той пред "24 часа".

По наша информация обаче проф. Паскалев вече е напуснал "Лозенец". 

Други мотиви за кадровите промени, извън тези, свързани с преструктурирането обаче, потърпевшите не получили. Вчера по обяд те получили допълнителни споразумения за промяна на длъжност, като имали право или да се съгласят с решенията и да ги подпишат, или щяло да се пристъпи към прекратяване на договорите им. Среща с директора не е имало. 

От началник на Клиниката по чернодорбна и панкреатична хирургия, проф. Атанас Йонков става началник на отделение в друга преструктурирана структура, обединяваща тази клиника и отделението по бариатрична хриргуия. Новото звено ще бъде Клиника по хирургични болести, но засега не е ясно кой ще я оглави. На проф. Йонков и екипът му пък е даден срок от 6 месеца да подобрят финансовите си показатели. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Проф. Сербезова

И фармацевтите ще вземат пари за първа линия

Слави Трифонов

Слави Трифонов разтърси мрежата с коментар за Лаура, Симона, Мадлен, Стефани и Ерика

Болничните сдружения: Подкрепяме ваксинацията, ограниченията са неизбежни

Болничните сдружения: Подкрепяме ваксинацията, ограниченията са неизбежни

Доставиха машините са пробно гласуване в Благоевград, обучават хората по селата

Доставиха машините са пробно гласуване в Благоевград, обучават хората по селата

Диана Ковачева и министър Комитова обсъдиха промените в ЗУТ.

Променят ЗУТ за улеснение на граждани, инвеститори и общини

Орнела или Теодора, както е истинското й име
Снимки: Фейсбук/MAKE Up-Miss BONI

Почина поп фолк певицата Орнела (Видео)

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber