За Алексиев не било най-доброто да е министър, но щял да даде своя дан

https://www.24chasa.bg/novini/article/10187803 За Алексиев не било най-доброто да е министър, но щял да даде своя дан За Алексиев не било най-доброто да е министър, но щял да даде своя дан www.24chasa.bg
Вицепремиерът Атанас Пеканов и министърът на транспорта Христо Алексиев на церемония по изпращане на експреса "Свързана Европа", който на 2 септември тръгна от Лисабон.

Пеканов не бил канен в новия проект на Петков и Василев

В личен план за мен не е най-доброто (да е министър на транспорта - б.р.), но в крайна сметка всеки, който е натрупал дълъг професионален опит, трябва да даде своят дан, за да може страната да върви към по-добро бъдеще.  Това заяви новият стар служебен министър на транспорта Христо Алексиев по време на церемония по изпращане на влака "Свързана Европа", който тръгна на 2 септември от Лисабон, а в София пристигна на 15 септември вечерта.  В нея се включи и вицепремиерът Атанас Пеканов.   Във вагоните пътуват представители на Европейската комисия, а ръководител на делегацията е Дърк Бекерс, директор на Европейската изпълнителна агенция за климата, инфраструктурата и околната среда. 

Пеканов и Алексиев в разговор с хората на Европейската комисия.
Пеканов и Алексиев в разговор с хората на Европейската комисия.

Алексиев, който беше министър на транспорта в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 г., след въпрос на в. "24 часа" , призна, че е бил канен да оглави транспорта и в предишния мандат на служебния кабинет. Беше и в първия списък на "Има такъв народ" за редовен проект за кабинет на Николай Василев. 

Пред журналисти той заяви, че 2021-а е година на железопътния транспорт и ще  даде много сериозен тласък на всички транспортни проекти. Освен това ще провери някои концесии - тяхното изпълнение, дали се изпълняват инвестиционните програми, дали това, което е дал по офертата си се изпълнява, дали нивото на обслужване, за което е поел ангажимент е такова, каквото е обещано. "Аз просто ще изисквам", каза Алексиев. 

Вицепремиерът Пеканов заяви, че вече бившите министри Кирил Петков и Асен Василев не са разговаряли с него за новия си политически проект. На въпрос - би ли участвал в него, тъй отговори, че вече е поел ангажимент да бъде вицепремиер във втория кабинет на Стефан Янев, което е голяма отговорност и чест, но и отговорност да не се намесват в процесите в следващите месеци, да бъдат обективни и като служебен кабинет да осигурят честни и ефективни избори.

Пеканов заяви, че още не е започнат с политиките на бъдещата нова формация, не се ангажира да ги коментира, без да е видял програма. Но  при позицията му на служебен вицепремиер не можел да вземе една или друга страна, трябва да гарантира, че процесите в страната се движат напред, стабилността ще бъде изложена на предизвикателства, идва зима, икономиката как ще се развива. Пожела успех на всички, които са борят за подобряване на ситуацията. Каза още, че с Петков и Василев е работел добре, имали са различия. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор

Към края на август брутният премиен приход на застрахователите е 1, 776 млрд.

СНИМКА: Община Русе

Инвестиционни намерения на турски компании към Русе

ТЕЦ "Бобов дол". СНИМКА: Архив

ТЕЦ „Бобов дол” подписа договор за включване към газовата мрежа

5 причини, заради които губим пари от инвестиция в имот

5 причини, заради които губим пари от инвестиция в имот

СНИМКА: Pixabay

Над 127 000 безработни над 50 г. са започнали работа в периода 2019-2020 г.

Строителството гони нивата отпреди световната финансова криза

Строителството гони нивата отпреди световната финансова криза

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber