ГЕРБ за служебния кабинет: Очаквахме да се сменят 6 изключително слаби министри (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10187218 ГЕРБ за служебния кабинет: Очаквахме да се сменят 6 изключително слаби министри (Видео) ГЕРБ за служебния кабинет: Очаквахме да се сменят 6 изключително слаби министри (Видео) www.24chasa.bg
Христо Гаджев, Даниел Митов и Тома Биков на брифинг на ГЕРБ
Христо Гаджев, Даниел Митов и Тома Биков на брифинг на ГЕРБ

Какви точно успехи успяха да постигнат? Един сантиметър път ли построиха? Справиха ли се с коронакризата, попита Даниел Митов

6 "изключително слаби министри" очаквали да бъдат сменени в новоназначения служебен кабинет, а други трима "избягали". Така от ГЕРБ коментираха правителството, назначено от президента Радев.

Андрей Живков на енергетиката, Стойчо Кацаров на здравеопазването, Виолета Комитова на регионалното развитие, Стела Балтова на туризма, Велислав Минеков  на културата и Георги Панайотов на отбраната са шестимата, за които ГЕРБ дадоха ниска оценка.

"Галопираща инфлация, растящи цени. Не можеш да влезеш в магазина за елементарни продукти и да не излезеш с поне 50 лв. сметка. Служебното правителство не се занимаваше с нищо друго освен да се меси директно в парламентарните избори и да се занимава с конкретна партия", бе коментара на зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов.

Цените на тока в България били най-високи от държавите в Европа. Това плюс тежки загуби за целия енергиен сектор правели управлението на министъра на енергетиката Андрей Живков лошо.

Спрените строежи на пътища и магистрали пък бележели работата на Виолета Комитова. "Не знам колко ресторантьори трябва да излязат да протестират, за да си подаде оставката министърката на туризма (Стела Балтова)", заяви Тома Биков.

Той разкритикува силно културният министър Велислав Минеков, затова, че киноиндустрята не получила 40 млн. лв. по закона за киното и процедурите по спонсориране на български филми било стопирано. "Политическият кабинет на Министерството на културата взели, че си раздали бонуси за месец и половина работа, а забравили да внесат мерки за културата в актуализацията на бюджета, та трябваше да ги правим в комисията по култура", каза още Биков.

Той напомни, че от ГЕРБ искат оставката на военния министър Георги Панайотов, след като стана ясно, че според разследващите теорията за смъртта на ст. лейт. Манчев не е самоубийство, а убийство. Повече по казуса със загиналия военен и връзката му с инцидента на нахлулите преди месеци американски военни, четете в интервюто на Христо Гаджев пред "24 часа".

"Какви точно успехи успяха да постигнат? Един сантиметър път ли построиха? Справиха ли се с коронакризата?", попита Даниел Митов и посочи завишаването на цените на горивата, инфлацията и ниския брой ваксинирани у нас като основни проблеми, с които правителството не е могло да се справи.

Вместо това се опитвали да купуват партии, заяви той, като спомена за твърденията на председателя на "Еко гласност", че трима от служебните министри искали да купят партията.

"Тези министри избягаха, за да не понасят негативи и за да имат възможност в следващите месеци да ползват президентската администрация за политическия кабинет", каза още Митов, визирайки Кирил Петков и Асен Василев. Той отново повдигна и въпроса канадски гражданин ли е Петков и дали ще има право да се кандидатира за депутат на предстоящия вот на 14 ноември.

Тома Биков пък напомни, че преди седмица пред икономическото министерство бе забелязана колата на бизнесмена Пламен Бобоков.

"За нас вече е безсмислено да искаме оставката на Бойко Рашков, който като председател на предизборния щаб на Радев, няма как да бъде сменен по средата на кампанията", добави Биков и предупреди, че очаква репресия срещу избиратели на ГЕРБ на предстоящия парламентарен и президентски вот.

"Няма данни за незаконно подслушване. Бойко Рашков лъжеше! Надявам се да измислят нов сюжет, защото този вече се изчерпа", каза той и във връзка с доклада, който председателя на временната комисия по миналогодишните протести Николай Хаджигенов от ИБГНИ представи вчера в парламента на закрито заседание.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Мария Бакалова

Спор в Бургас да стане ли Мария Бакалова почетен гражданин

Иво Тодоров по време на представянето си през СЕМ

Иво Тодоров: Няма да правя революция в БНР, а дългосрочна стратегия

Гледайте на живо брифинг на ГЕРБ

Гледайте на живо брифинг на ГЕРБ

Стоилов се срещна с генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич

Стоилов се срещна с генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич

Цифров COVID-сертификат. Снимка:Архив

Болнични асоциации подкрепят въвеждането на зелен сертификат за работещите в лечебни заведения

Нанков: Правителството на Радев нанася имиджови и икономически щети на строителите

Нанков: Правителството на Радев нанася имиджови и икономически щети на строителите

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber