Министър Николай Денков ще помага на Кирил Петков и Асен Василев

https://www.24chasa.bg/novini/article/10183687 Министър Николай Денков ще помага на Кирил Петков и Асен Василев Министър Николай Денков ще помага на Кирил Петков и Асен Василев www.24chasa.bg
Министър Николай Денков ще помага на Кирил Петков и Асен Василев

Министърът на образованието Николай Денков не отговори на журналистически въпрос дали ще остане министър в следващото служебно правителство, съобщи БТА.

Денков изрази убедеността си, че България има нужда от промяна в посоката, в която работят Кирил Петков и Асен Василев, и заяви, че ще им помага.

Проф. Денков присъства на откриването на новата учебна година в Природоматематическата гимназия "Христо Смирненски" в Перник.

Министърът припомни, че ако в дадена паралелка се разболее ученик, ще се карантинира целият клас и учениците ще преминат на електронно обучение. Ако стигнем до 10 процента заболели ученици, се затваря училището, заяви проф. Денков. По думите му при червена или тъмночервена област здравните власти имат право да затварят, ако решат, училища и детски градини.

В ниските нива решението е изцяло локално, на национално и областно ниво здравните власти ще имат инициативата, каза министърът. Той подчерта, че тестването на учениците се организира от директора на учебното заведение съвместно с РЗИ веднъж седмично.

Министърът посочи, че е създадена организация за дистанционно обучение, готови са формулярите. Всеки, който иска да кандидатства веднага може да ги попълни и изпрати, ще реагираме максимално бързо, увери Денков. 

Министърът откри класна стая за креативни дигитални създатели, която е част от единна училищна STEM среда. Той увери, че в плана за възстановяване и устойчивост е подготвена много обширна програма, която практически ще стигне до всяко училище, включително националиния и три регионални стем центъра.

"С реализиране на този план всяко училище ще има стем център, защото природните науки - математиката и информатиката не са вече за специализирано знание. Всеки трябва да може да пише,смята и да разбира природата около нас. Това е идеята на стем обучението", посочи министърът.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Даниел Митов в "Панорама". Кадър БНТ

Даниел Митов: Декларацията ни събуди кабинета да реагира на руските искания

Даниел Лорер в студиото на "Панорама". Кадър БНТ

Даниел Лорер: Мощните инвестиции в икономиката ще ни направят богата държава

Тодор Кантарджиев. Кадър Би Ти Ви

Проф. Кантарджиев: До седмица ще намалеят хората с COVID в София

Тодор Живков и Георги Димитров

"168 часа": Непознатият Живков: Човекът за черната работа на Москва

Ваксинирането е единствената защита срещу коронавирусната инфекция, при уязвимите групи е добре да се комбинира и с противогрипна ваксина, съветват експертите.

Жалба до Европа сигнализира за провал с ваксинацията в България

Проф. Ива Христова в "Още от деня". Кадър БНТ

Проф. Ива Христова: Засякохме случай на грип в комбинация с COVID

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber