Над 2000 първокласници в Бургас, повече са от 2020 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/10182535 Над 2000 първокласници в Бургас, повече са от 2020 г. Над 2000 първокласници в Бургас, повече са от 2020 г. www.24chasa.bg
90 нови и модерно обзаведени класни стаи посрещнаха днес бургаските първокласници.
90 нови и модерно обзаведени класни стаи посрещнаха днес бургаските първокласници.

Влизат в класни стаи с антибактериална настилка и интерактивно оборудване

Над 2000 са първокласниците, които днес прекрачиха училищния праг в Бургас. Те са с близо 150 повече спрямо миналата година, което наложи разкриване на шест нови паралелки в училищата „Васил Априлов“, „Йордан Йовков“, „Пейо К. Яворов“, „Св. св. Кирил и Методий“, „Константин Петканов“ и в „Елин Пелин“.

Всички първокласници влязоха в общо 90 класни стаи, които през лятото бяха напълно обновени и технологично оборудвани при реализацията на третия етап от общинската програма „Първокласно начало“.

Учебните помещения са със специални антибактериални настилки, лед осветление, модулно обзавеждане, нови индивидуални чинове с възможност за различни конфигурации, технологично интерактивно оборудване, в което влизат модерни сензорни панели с вграден компютър и специализиран образователен софтуер.

Проектът въвежда и нови интерактивни методи на работа в клас, които съчетават най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието.

Освен обновените класни стаи, 12 площадки в училищни дворове са приспособени за провеждане на изнесено обучение на открито, а 6 училища посрещат учениците  с реновирани спортни игрища.

„Общинският проект "Първокласно начало" вече дава своите добри резултати. За поредна година отчитаме повишаване на броя на децата, кандидатстващи в бургаски учебни заведения.

В последните години се забелязва отчетлива тенденция Бургас да се налага като предпочитано място за живот и обучение от много млади семейства от други населени места, както и от млади хора, които се връщат от чужбина в родния град“, коментира кметът Димитър Николов.

Той пожела успех на всички ученици, учители и родители. „Първият учебен ден винаги е изпълнен с искрено вълнение...Той е още по-вълнуващ и незабравим за най-малките - първолаците, които за първи път прекрачват прага на училището.

Този ден е зареден с толкова много детски и родителски трепет, очакване и нетърпение, защото полага ново начало към света на познанието. Това е пътят, в края на който децата ни ще се превърнат в интелигентни млади хора, готови да реализират мечтите си“, каза кметът в поздравителното си обръщение за 15-ти септември.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

70% от потребителите на социални медии редовно споделят снимки на това, което готвят или ядат.

Постването на снимки с храна е вредно за талията

1867 нови случая на COVID, 15,80 % от тестваните, 85,54 % от тях са без ваксина

1867 нови случая на COVID, 15,80 % от тестваните, 85,54 % от тях са без ваксина

ДБ обжалва с електронен подпис отхвърлената заради електронен подпис листа

ДБ обжалва с електронен подпис отхвърлената заради електронен подпис листа

СНИМКИ: ЛАДИСЛАВ ЦВЕТКОВ И КАЛИН ДИМИТРОВ, ЦЕТЪР ЗА ПОДВОДНА АРХЕОЛОГИЯ

"168 часа": Откриха под водата най-древното пристанище на Несебър

 СНИМКА: Pixabay

Болниците притеснени как ще плащат сметките за ток и газ

Велизар Енчев: Уважаеми пенсионери, за да получите реално увеличение на
пенсиите – гласувайте за БСП

Велизар Енчев: Уважаеми пенсионери, за да получите реално увеличение на пенсиите – гласувайте за БСП

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber