Кирил Петков казва за партията до 36 часа (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10178688 Кирил Петков казва за партията до 36 часа (Обновена) Кирил Петков казва за партията до 36 часа (Обновена) www.24chasa.bg
Министър Петков с кмета на Благоевград Илко Стоянов
Снимка: Тони Маскръчка
Министър Петков с кмета на Благоевград Илко Стоянов Снимка: Тони Маскръчка

Фирмите ми са в България, платил съм за 12 г. 1 млн. лв. данъци, съобщи служебният министър

Служебният министър на икономиката Кирил Петков опроверга слухове, че е продал своя фирма в САЩ. "В Щатите не съм продавал фирма. Всичките ми данъци в последните 12 г. съм платил в България и съм горд, защото те не са малко. Те са около 1 млн. лв. чисти данъци към държавата и са платени на базата на експортни продукти - износ от България към чужбина. И работната ръка е от България. Български са ми бизнесите оттук се работеше всичко, изнасяше се по целия свят", допълни Петков.

Той отново отказа да говори за евентуален бъдещ политически проект и повтори, че докато е служебен министър няма да говори за политическо бъдеще. "Дори и тези последни дни искаме да свърши реални задачи. Обещавам ви да ви кажа моите планове. Сега за политика и бъдещи стъпки няма да говоря. Два дни са си два дни. В началото казвах, че всеки ден е 1/60-а, а се оказа, че е 1/120-а, което не подозирах", обясни Петков.

Не каза и дали е имал разговори с президента Радев за участие в следващия служебен кабинет, но се подразбра, че по-скоро няма да е в състава му.

"С президента съм имал много положителни разговори. Моята гледна точка, заедно с Асен Василев, е как да продължим промяната по най-ефективния начин. Това в момента го обмисляме. Със сигурност ще бъдем част от промяната. Имаме енергия за това. Вярвам, че България може да се промени много бързо, ако се правят правилните стъпки. Коя е най-ефективната част да бъдем част от промяната, сега го обсъждаме, как да го направим, какво да структурираме, в какво време, дали това е най-добрият вариант в момента - да продължим като служебни министри или да направим нещо извън, имаме идеи и още не финализираме последните стъпки. Много ни е важно докато сме служебни министри да сме аполитични, иначе ще сме поредните хора, които използваме постовете да си правим пи ар кампания. Не искаме това", допълни Петков.

Той, заедно с кмета Илко Стоянов се срещнаха с представители на Американския университет и завършили вуза студенти с успешен бизнес, както и с ЮЗУ. Коментираха възможностите да привличане на инвестиции в града. Петков припомни, че е бил в Благоевград като лектор в АУБ преди година и половина.

"Благоевград има невероятно съкровище и това са университетите. Досега се е гледало само като академична стратегия, но това може да е част от икономическата стратегия. Всички, завършили АУБ могат да рекламират общината и да привличат инвеститори. Може да се направи икономически борд, който да включва собствениците на големите бизнеси и университетите. Ако се използва цялата енергия, Благоевград има шанс да дръпне бързо напред. В плана за възстановяване ще бъдат вкарани 400 млн., където всички общини ще могат да кандидатстват с проекти. Ако общината има готовност, вярвам че Благоемград ще е икономически пример. Аз ще говоря с ББР, ако се направи състезание между университетите, ние да участваме в наградния фонд на това състезание", обеща Петков.

Каза, че независимо дали ще е служебен министър или не, ръководството на ББР е "там, то е много професионално". За последните 4 месеца установил, че не всичко е на "плещите на тези, които са отпред пред камерите". "Най-важното на тези хора е да слагат правилните идеи и правилните хора на местата, където може това да се случва и без тях", сподели министърът.

За оставащите 36 часа до края на мандата му, каза, че ще направи пълно обобщение на нещата, които са свършени и то ще бъде качено на уеб сайта на министерство. "Искам да се видя с всички хора от МИ, които са били част от промяната. Аз заставам отпред, но зад мен има огромен брой хора, които работиха от от сутрин до вечер и ще искам да се видя с всеки един от тях в следващите часове", допълни той.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Пожарникари гасят запалената кола. СНИМКА: Елина Младенова

Лек автомобил избухна в пламъци в столичния квартал "Надежда"

Спряха временно операцията по спасяването на заседналия кораб

Спряха временно операцията по спасяването на заседналия кораб

Проф. Иво Петров: Страховете за ваксините са безпредметни

Проф. Иво Петров: Страховете за ваксините са безпредметни

СНИМКА: Архив

Във Ваксинационният център на "Св. Анна"-София АД вече можете да се ваксинирате с трета игла

Почина отец проф. Радко Поптодоров

Почина отец проф. Радко Поптодоров

Виктория Василева
СНИМКА: БНТ

Виктория Василева: Ще обновим редиците в ИТН, да спрем да говорим за Петър Илиев

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber