Радан Кънев предупреди Петков и Василев да не допускат грешката на ''Да, България'' от 2017-а

https://www.24chasa.bg/novini/article/10165261 Радан Кънев предупреди Петков и Василев да не допускат грешката на ''Да, България'' от 2017-а Радан Кънев предупреди Петков и Василев да не допускат грешката на ''Да, България'' от 2017-а www.24chasa.bg
Радан Кънев предупреди Петков и Василев да не допускат грешката на ''Да, България'' от 2017-а

Зам.-председателят на ДСБ и евродепутат от "Демократична България" Радан Кънев предупреди министрите Кирил Петков и Асен Василев, че явяването им на избори с нова партия ще повтори историческата грешка на десните от 2017 година, когато в последния момент "Да, България" отказа да се яви заедно с "Нова република" и двете формации останаха извън парламента.

В коментар към интервю, което е дал за изданието "Клуб З", Кънев приканва двамата служебни министри да се присъединят към "Демократична България" за следващите парламентарни избори.

Ето какво пише евродепутатът:

В политиката, две плюс две обикновено прави осем.

От гледна точка на Демократична България, формулата „успешните министри влизат в листите на обединението, кандидати са за ключови постове“, е изключително логична и изглежда много добре.

Разбирам, че от гледна точка на Кирил Петков и Асен Василев, това може да е тясна риза.

Те са хора с опит в бизнеса, знаят колко са важни екипът, организацията, дисциплината. Подкрепата, която са получили към момента, може би им дава самочувствие, че могат да постигнат целта да са първа политическа сила и без да се обременяват с т.нар. „багажи от миналото“.

Аз обаче, на база 15-годишен опит - в голямата си част горчив точно покрай тези теми за обединението - съм се научил, че едно нещо е безусловно: обединението винаги печели. Много е трудно, но винаги се отплаща. Вярно е, че в политиката две и две не винаги прави четири. Обикновено прави осем."

Петков и Василев вече обявиха, че обмислят политически проект, без да дадат подробности. Последният коментар на служебния икономически министър по темата бе, че няма да коментира политически въпроси, докато работи за служебния кабинет.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Д-р Николай Михайлов СНИМКА: Архив

Николай Михайлов: Това е национално бедствие, ще платим всички

Президентът на КНСБ Пламен Димитров СНИМКА: Архив

700 лева да стане минималната заплата още следващата седмица, иска КНСБ (Обзор)

В петък шефът на НЗОК проф. Петко Салчев и председателят на надзора  д-р Александър Златанов (от дясно на ляво) съобщиха за решението на касата рецепти да издават и джипитата.

Провал на безплатните лекарства от джипитата. Лекарският съюз даде касата на прокурор (Обзор)

КИРИЛ ПЕТКОВ

Ден преди Конституционният съд да се произнесе за указа за назначаването на Кирил Петков, той отново поиска да бъде изслушан (Обзор)

На среща с болничните директори в четвъртък била о обсъдена и идеята за увеличение на цената на COVID пътеката, но така парите щели да се дадат по-трудно. СНИМКА: 24 ЧАСА

Вариант големите болници да вземат 100% от парите измислила здравната каса

Падналите козирка на вход В на блок 18 в "Сухата река".
Снимка:Фейсбук група Ж.К. Сухата река - София"

Освен ранен, затрупан от козирка домоуправител ще бъде и глобен (СНИМКИ)

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber