Радев оставал верен на левите. Заплаши Борисов със следващия главен прокурор (снимки, видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10153238 Радев оставал верен на левите. Заплаши Борисов със следващия главен прокурор (снимки, видео) Радев оставал верен на левите. Заплаши Борисов със следващия главен прокурор (снимки, видео) www.24chasa.bg
Румен Радев с монахини в Раковски. Снимки и видео: Авторът

 

- Ново служебно правителство не стои на дневен ред

- Ясно защо е дошъл - агитация, коментираха католици в Раковски

Реверанс към левите направи президентът Румен Радев, след като поднесе цветя пред статуята на дева Мария в храма "Пресвето сърце Исусово" в Раковски.

"Що се отнася до тревогите на левите хора в България, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда, ще им кажа: "Не аз съм човекът, който ще ви предаде", заяви той.

По думите му парламентът трябва да гласува актуализацията на бюджета, за да не остави българите без средства. Той повтори, че ще покани ЦИК на среща, за да видят могат ли изборите да се организират 2 в 1. Попитан притеснява ли се двата вота да бъдат заедно, Радев отговори: "Трябва да се организират по такъв начин, че българските граждани да упражнят честно правото си на глас".

На въпрос кога ще е датата на парламентарните избори, той отвърна, че "трябва да видим как Народното събрание ще гласува бюджета.

"Темата за ново служебно правителство не стои на дневен ред, очакваме парламентът да си свърши работата", допълни Радев.

Попитан ще търси ли нови министри на икономиката и на финансите, след като имената на сегашните Кирил Петков и Асен Василев се спрягат за нов политически проект, президентът каза, че ако двамата искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а трябва да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество. Защото има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Добре е нашата политическа система да постигне стабилитет от 3-ия опит", посочи Радев.

Той отказа да коментира думите на Бойко Борисов, който го обвини в диктатура и разединение на нацията. "Единствените думи на Борисов, които ще имат значение са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор", отсече Радев.

В Раковски бе посрещнат от свещеника Младен Плачков. Президентът влезе в храма и изслуша молитва, която католиците произнесоха.

"Ясна е целта на визитата му - предизборна агитация. Той не идва да се моли в нашата църква", коментираха католици, които наблюдаваха отвън.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Йордан Гогев.

И ВиК - Кюстендил с нов управител

Тошко Тодоров казва, че пратят ли го в гръцки затвор, там ще си изгние, докато чака присъда.

Машора: 224 г. затвор ме чакат в Гърция за трафик на мигранти, а аз не съм стъпвал там

  По мярката 60/40 на 6559 работодатели са изплатени 343 366 797 лв. за запазване на заетостта на над 175 000 работници в периода от 12 май до 22 септември.
СНИМКА: Pixabay

Над 180 000 работни места са запазени с антикризисните мерки

Заради пандемията децата стоят по-дълго пред компютри и смартфони.

СНИМКА: PIXABAY

Удвоява се допълнителното обучение на децата от предучилищната възраст през лятото

Кирил Петков и Асен Василев представят предизборната програма на "Продължаваме промяната" (На живо)

Кирил Петков и Асен Василев представят предизборната програма на "Продължаваме промяната" (На живо)

Вижте какво реши Министерски съвет днес

Вижте какво реши Министерски съвет днес

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber