При 18-ото преброяване в България са включени и изследвания на раждаемостта

https://www.24chasa.bg/novini/article/10143132 При 18-ото преброяване в България са включени и изследвания на раждаемостта При 18-ото преброяване в България са включени и изследвания на раждаемостта www.24chasa.bg
Ще се изследва също раждаемостта.
СНИМКА: "24 ЧАСА"
Ще се изследва също раждаемостта. СНИМКА: "24 ЧАСА"

Преброяването на населението и жилищния фонд винаги е било източник на уникални данни, каквито не могат да бъдат събрани по никакъв друг начин. Така ще бъде и при провеждането на 18-ото преброяване в България, посочват в информация от Националния статистически институт (НСИ), цитирана от БТА.

Наред с традиционните данни за броя на хората, домакинствата и жилищата, условията на живот, като съпътстващи в програмата за Преброяване 2021 ще бъдат проведени изследвания на раждаемостта и репродуктивните нагласи, както и за миграцията и миграционното поведение на хората в България.

Изследванията са извадкови и близо 44 хиляди случайно подбрани домакинства в цялата страна ще могат да попълнят една от двете анкетни карти.

Данните от изследването на раждаемостта ще допринесат за изясняване на репродуктивните нагласи, идеалите и проблемите, които имат хората и така ще могат да се разработят подходящи демографски и социални политики. Поставени са въпроси за желания брой деца и причините, ако те не са осъществени.

При изследването за миграцията целта е да се изучат миграционните процеси в годините между двете преброявания, очакванията за бъдещи перспективи, както и факторите, които определят това поведение, отбелязват от НСИ. Изследва се доколко образованието, безработицата, околната среда и сигурността влияят за оставане в страната, дали желанието за емиграция е за постоянно или има условия, при които е възможно завръщане.

Ако след електронната преброителна карта на екрана Ви се появи и някоя от картите на двете извадкови изследвания, не я подминавайте. А съдържанието на двете преброителни карти можете да видите в сайта на Преброяване 2021, посочват от НСИ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Бившият конституционен съдия Георги Марков

Георги Марков: Орбан с централна нападателка за изборите в Унгария

СНИМКА: ФЕЙСБУК

Първата група наши полярници се качиха на чилийски военен кораб към Антарктида

Екип на Цацаров и полицията проверяват община Враца, кметът отрича нарушения

Екип на Цацаров и полицията проверяват община Враца, кметът отрича нарушения

ГКПП "Капитан Андреево".

Представители по сигурността на България, Турция и Гърция се срещнаха на границата

Кирил Петков

Кирил Петков: Очаквам чернова на коалиционното споразумение утре

СНИМКА: МВР

Разбиха оранжерия с 428 саксии с марихуана в София

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber