Фандъкова: Двойно повече екипи ще следят носят ли се маски в градския транспорт

https://www.24chasa.bg/novini/article/10118700 Фандъкова: Двойно повече екипи ще следят носят ли се маски в градския транспорт Фандъкова: Двойно повече екипи ще следят носят ли се маски в градския транспорт www.24chasa.bg
Йорданка Фандъкова
СНИМКА: "24 ЧАСА"
Йорданка Фандъкова СНИМКА: "24 ЧАСА"

Направихме всичко възможно да отидем при хората, изградихме мобилни пунктове, всъщност единствената кампания, която в момента върви за ваксинация, е тази на Столичната община. В последните дни има засилен интерес към ваксинирането. Това е единствената възможност да се предпазим и призовавам хората да са по-активни. Знаете, че от 1 септември сме създали организация мобилни екипи да посещават на място училища и детски градини, отделно предоставяме такава възможност и на фирми и различни организации, при които над 25 служители са пожелали да се имунизират. Поисках да се увеличат екипите за контрол на спазването на мерките в градския транспорт и големите търговски вериги, където има струпване на повече хора. В момента екипи на Общинска полиция следи за този контрол, но аз поисках да се включат и екипи на СДВР. Така че най-късно от понеделник ще удвоим екипите, които следят за спазването на мерките в градския транспорт, а екипи на Столичния инспекторат ще засилят контрола в търговските обекти. Носенете на маски в закрити помещения не е отпаднало, нека хората да спазват тази мярка, това е най-малкото усилие, за да се предпазим. Най-важната задача е да се намали натискът към болниците. Това, което казах и на срещата при зам.-здравния министър е софиянци да получават навременна и качествена медицинска помощ. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която посети обновената градина "Папа Йоан Павел II". 

Градината беше обновена през това лято със средства на „Булфелд” ЕООД. Там са поставени ново стълбове и осветително тела, подменена е настилката на алеите. Изградена е и нова детска площадка на мястото на старата и е поставено ново парково обавеждане. Възстановени са тревните масиви, засадени са широколистни и иглолистни дървета.

"Това е една знакова градинка в район "Лозенец", която беше обновена благодарение на едно дарение от фирма "Булфелд", които предоставиха 100 000 лв. Част от дарението беше предоставено на общинската аварийна дирекция за закупуване на дрон и друга техника за нуждите на дирекцията. В момента се ремонтират още две градини в "Подуяне" и в "Красна поляна"", каза Фандъкова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Коронавирус

Остров Пукет в  Тайланд.

Тайланд отваря отново границите си за ваксинирани туристи

Ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер"/"Байонтек"

Ето кои хора не трябва да се ваксинират с "Пфайзер"

Учени изследват потенциала на отровата от скорпион за лечение на COVID

Учени изследват потенциала на отровата от скорпион за лечение на COVID

Рекорден брой ваксинирани в Румъния - над 150 000 души за денонощие

Рекорден брой ваксинирани в Румъния - над 150 000 души за денонощие

ГЪЛЪБ ДОНЕВ

Гълъб Донев: Зеленият сертификат не нарушава трудовите права

Ваксината на "Пфайзер/Бионтех". Снимка Архив

Експерти в САЩ препоръчват "Пфайзер" да бъде одобрена за деца от 5 до 11 години

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber