Кирил Петков се отказал от канадско гражданство на 21 април

https://www.24chasa.bg/novini/article/10116915 Кирил Петков се отказал от канадско гражданство на 21 април Кирил Петков се отказал от канадско гражданство на 21 април www.24chasa.bg
КИРИЛ ПЕТКОВ
КИРИЛ ПЕТКОВ

Кирил Петков е задвижил процедурата за отказ от канадско гражданство преди да стане министър в служебния кабинет. Това обясни той в Бургас, където е на посещение в бившето военно летище в Равнец заради намеренията на общината да го превърне в индустриална зона. Петков бе на оглед в авиобазата, придружаван от кмета на Бургас Димитър Николов и областният управител проф. Мария Нейкова.

„Няма никакво съмнение в датата на отказ от канадското ми гражданство – тя е 21-ви април тази година. Това бе първият момент, когато имаше потенциал да бъда поканен като министър. И както публикувах в моя фейсбук, заради голямата вероятност да стана министър, се отказвам”, заяви министърът на икономиката.

„Има абсолютна документация, че тази апликация е изпратена на 21-ви април, както и потвърждаващи e-mail-и от канадските власти. Датата 21-ви април е безспорна. Датата, която се тиражираше - 19-ти август, за мен е неразбираема, защото на 20-и август ми се обадиха лично от емиграционните служби в Канада, за да ми кажат че цялата процедура е завършена и всички документи са изпратени към посолството на Канада в Румъния. Аз още не съм имал време да ги взема, защото според мен е много по-целево да правим това, което правим в момента – обсъждането на бъдещи инвестиционни проекти в Равнец, отколкото да се занимавам с тази тема”, добави министърът. Но уточни, че ще уважи всяко мнение на Конституционния съд около казуса с гражданството му, но не очаквал, че някой отг актовете му ще бъде оспорен, ако решението на магистратите не е в негова полза.

Кирил Петков обаче не коментира какви са бъдещите му политически планове. Напоследък името му се завъртя около варианти за лидер на нова политическа формация, включително и за кандидат-президент.

След това, което ми се случи в последните няколко седмици, последното, което искам да обсъждам, е политически проект или каквото и да било. Единственото, което мога да кажа е, че беше гордост за мен да работя за България в последните 3 месеца и аз лично в една или друга форма вярвам, че промяната, която се стартира, трябва да продължи. И независимо какви са постовете, в каква роля, аз лично ще си вкарвам енергията и занапред, за да сме сигурни че прогресът, който се случи , няма да се върне обратно. Това може да се случва в и извън правителство”, заяви министърът на икономиката.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

135 решения на новата коалиция са договорени (Инфографика)

135 решения на новата коалиция са договорени (Инфографика)

Наличните тестовете осигуряват присътвено обучение на малките ученици до 10 декември.

170 хил. вместо 1 млн. теста получи МОН, частните училища купуват собствени (Обзор)

Цветан Цветанов поздрави във фейсбук евреите за празника Ханука

Цветан Цветанов поздрави във фейсбук евреите за празника Ханука

Румен Радев

Радев свиква парламента на 3 декември

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков

Минеков иска повече пари за култура в бюджета за догодина

КИРИЛ ДОБРЕВ

Кирил Добрев: Хора от обкръжението на Нинова печелят милиони от обществени поръчки

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber