Проф. Рачев пред “168 часа”: Грета Тунберг стана пълнолетна и икономическият проект приключи

https://www.24chasa.bg/novini/article/10094147 Проф. Рачев пред “168 часа”: Грета Тунберг стана пълнолетна и икономическият проект приключи Проф. Рачев пред “168 часа”: Грета Тунберг стана пълнолетна и икономическият проект приключи www.24chasa.bg

Винаги ще избират някое малко мило и беззащитно момиченце, с което ще е трудно да се спори

Гренландия се топи, лъчите вече не се отразяват от светлата повърхност, а попадат върху тъмните океански води и акумулират лавинообразно затопляне

В първата част на интервюто климатологът проф. Георги Рачев обясни, че ако промените в климата продължават, някои градове може да изчезнат. Както и защо не бива да вярваме на всички апокалиптични прогнози.

- Проф. Рачев, очевидно е, че няма прости обяснения по отношение на климата, да очакваме ли нови изненади от Грета Тунберг? 

- Няма. Ако имаше, отдавна щяха да ги кажат, дори в нашето Народно събрание. Хубаво е да има инакомислещи – важното е да са мислещи. Забелязвате ли, че когато Грета Тунберг навърши пълнолетие, икономическият проект приключи? Тоест аз вече мога да споря с нея като равен с равен. За съжаление тези кръгове винаги ще избират момиченца, защото са по-беззащитни, по-мили и предразполагат умиление – особено когато не разбират. Все едно

туземче от Амазонка

да ми говори за климатичните промени. Поканих Тунберг да послуша лекциите ни в университета – да си завърши средното образование, тук дори за шофьор е необходим осми клас.

- Ще излезе ли истината някога наяве, големи организации инвестират много в идеята, че ние причиняваме климатичните промени, а такива все пак има от хилядолетия.

- Големите корпорации искат пари веднага, те не мислят за бъдещето. Ние плащаме ужасно скъп ток. Китай увеличи производството на ток от въглища, открива нови мини, защото няма ток, без него загиваме. Няма нормален човек, който да не иска да диша чист въздух, да пие чиста вода, да има чиста храна. Но ако токът при нас стана 300 лв. за мегаватчас, работната сила поскъпва, хлябът станал 3 лв. за килограм, затова трябва да се гледа реалистично.

Всеки иска да

е в чиста среда,

но ако трябва да се къпе два пъти седмично и тази топла вода му струва половината заплата?

Защо проф. Рачев казва, че след 10 г. може да се придвижваме с тротинетки, кои са сигурните факти, четете ТУК.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

СНИМКА: Pixabay

Повече осиновени кучета през 2020 г.

Вдовицата на майор Валентин Терзиев - Димитрина Попова

Жената на покойния подп. Терзиев: Не за първи път не плащат извънредния труд в Граф Игнатиево

Главен комисар Станимир Станев (вляво)

МВР снима АМ "Хемус" с дрон по проверката за милионите за строителство

Богдан Кирилов СНИМКА: Архив

Богдан Кирилов: Няма ваксини с изтекъл срок на годност

Йордан Гогев.

И ВиК - Кюстендил с нов управител

  По мярката 60/40 на 6559 работодатели са изплатени 343 366 797 лв. за запазване на заетостта на над 175 000 работници в периода от 12 май до 22 септември.
СНИМКА: Pixabay

Над 180 000 работни места са запазени с антикризисните мерки

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber