Рашков: Извратеност и позор за МВР е полицай да снима пребито момиче от протеста

https://www.24chasa.bg/novini/article/10090932 Рашков: Извратеност и позор за МВР е полицай да снима пребито момиче от протеста Рашков: Извратеност и позор за МВР е полицай да снима пребито момиче от протеста www.24chasa.bg
БОЙКО РАШКОВ
БОЙКО РАШКОВ СНИМКА: 24 часа

"Това е позор за МВР. Говорим за извратеност. Вероятно тези снимки си ги слага в личния архив", каза Бойко Рашков по повод въпрос на Мая Манолова дали е регламентирано полицаи да снимат с телефоните си, както униформеният, който записва младо момиче със свлечени дрехи зад колоните на Министерския съвет.
"Вероятно е смятал тази млада жена за негова собственост. Няма правна рамка за това действие. Никой от проверяващите не е обърнал внимание на това действие. Това е нарушение на Конституцията. Никой не може да бъде сниман без негово съгласие", заяви Бойко Рашков. По повод питане дали е имало частни гардове на протестите, които да помагат на МВР Рашков отговори, че това се проверява с негова заповед.
"Още не мога да кажа това. Имаме данни, но още няма доказателства. Дали са от "Делта гард" или от ИПОН, не мога да кажа на този етап. Това ще устаноли проверката. На площада са били и едни младежи, които бяха в основата на напрежение на един форум на ГЕРБ, където пострада журналист", посочи Рашков.
От ДПС заговориха за полицейски произвол, но не по време на протестите, а с действията на МВР срещу купуването на гласове и предупредителните протоколи, които са подписвани преди 11 юли т.г. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Първи председателски съвет в парламента - ще се влиза ли със зелен сертификат

Първи председателски съвет в парламента - ще се влиза ли със зелен сертификат

Обработват улиците срещу заледяване в София

Обработват улиците срещу заледяване в София

СНИМКА: pixabay

Проливен дъжд на прохода Предела - има откъснати скални маси

Калина Константинова

Калина Константинова: Всяка партия ще получи вицепремиер

АСЕН ВАСИЛЕВ

350 млн. лв. струва съкращаването на 30 000 чиновници

Пожар пламна в училище в Карнобат

Пожар пламна в училище в Карнобат

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber