Унищожени ли са оригиналите на записите „под колоните на МС“?

https://www.24chasa.bg/novini/article/10086201 Унищожени ли са оригиналите на записите „под колоните на МС“? Унищожени ли са оригиналите на записите „под колоните на МС“? www.24chasa.bg
Адвокт Николай Хаджигенов
Адвокт Николай Хаджигенов

НСО, чиито камери са заснели побоя, е на пряко подчинение на президента Радев - защо 13 месеца той не е наредил на шефа му да извади всичко от онази нощ?

Председателят на временната парламентарна комисия Николай Хаджигенов направи изключително странно признание в интервюто си за БНР по-рано днес. Той обяви за т. нар. „записи с брутално полицейско насилие“, прожектирани в петък по времена заседанието на комисията следното: „Това е презапис на презаписа, т.е. оригиналите на тези неща все още трябва да се съхраняват в НСО.“

Националната служба за охрана е под пряката юрисдикция на президента Румен Радев.

Вторият ключов смущаващ момент в признанията на Хаджигенов е, че той лично е посочил на екип, предоставен му от вътрешния министър Бойко Рашков, „локацията“ в подчиненото на назначения от президента Рашков СДВР, където да открият презаписите.

Първият въпрос, който възниква е защо комисията „Хаджигенов“ и лично председателят й бързат толкова много да покажат презапис „втора“ или „трета“ ръка, без да са го сверили с оригинала? За да е пълно и обективно разследването на комисията, би следвало тя да разполага с оригиналите, нали? А и едва ли точно президентът Радев ще им откаже достъп до електронните архиви на НСО. Освен, ако оригиналите на тези записи или на записите на каквото, всъщност се е случило „под колоните на МС“ вече не съществуват?!

Вторият въпрос е откога принципалът на НСО – президентът Радев, знае и е бил информиран за съществуването на тези записи в масивите на службата?

Защо не нареди на шефа на НСО да предостави оригиналите на комисията „Хаджигенов“, след като те би трябвало да съдържат факти и обстоятелства, уличаващи най-големия му политически противник – Бойко Борисов, този, който разследва администрацията му – Иван Гешев, както и двамата вътрешни министри на Борисов – Младен Маринов и Христо Терзийски?

Маринов вече обяви, че е разпоредил разследване на случая, но не заради въпросните записи на НСО, а заради видео материали, заснети от протестиращи граждани в нощта на 10 юли 2020 г.

Третият въпрос е как и защо вътрешният министър Рашков предоставя достъп на народен представител до „локация“ в МВР, която му е указал същият този народен представител? На какво основание се е случило всичко това, след като стана ясно, че в МВР още веднага е извършена проверка, която не е укрила нищо от съда, прокуратурата и обществото?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Карта на земетресенията вчера на Балканския полуостров

5,5 трус в Халкидики - любимо място за българите, стресна София и Благоевград (Обзор)

Александър Симидчиев и Атанас Мангъров в студиото на предаването "На фокус" на Нова тв. 
КАДЪР: НОВА ТВ

Свиреп сблъсък между Мангъров и Симидчиев за ваксините и сертификатите

НИКОЛА МИНЧЕВ

Никола Минчев: Нямах симптоми, тестът бе регулярен, в неделя бе отрицателен

Иво Сиромахов

Иво Сиромахов: В социалните мрежи българинът дава воля на глупостта си

Откривателката на Омикрон: Пикът в България ще е до 3-4 седмици след първите случаи

Откривателката на Омикрон: Пикът в България ще е до 3-4 седмици след първите случаи

Цвета Маркова

Цвета Маркова: За освобождаването на Гешев е необходим друг инструментариум

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber