Дончева: Ива Митева да не се държи като болонка на сценарист

https://www.24chasa.bg/novini/article/10075534 Дончева: Ива Митева да не се държи като болонка на сценарист Дончева: Ива Митева да не се държи като болонка на сценарист www.24chasa.bg
Зам.-шефката на парламента Татяна Дончева СНИМКИ: Николай Литов

Председателят на НС да се държи като такъв, а не като болонка на някой сценарист. Това заяви по адрес на Ива Митева заместничката й от ИБГНИ Татяна Дончева в началото на дебатите в парламента по проекторешението за приемаме на оттеглянето на Пламен Николов като кандидат за премиер на ИТН.

Смятам за проява за изключителна детинщина или инфантилност председателят на НС цял ден вчера цял ден да съставя акта, който днес прочете Хаджигенов, а тази сутрин на Председателския съвет да каже, че няма да го подпише, след като първо го подписа на друг лист. Ние не сме деца в детска градина, критикува Дончева. Автор на това предложение е председателят на парламента, който трябва да се държи като председател при всички случай, а не като болонка на някой сценарист, допълни тя.

Тя обясни, че никой досега не е писал подобен текст. Не знам какво искат да покажат тези хора. Ако целта е да направим държавата на дреп, да направим така, че всички институции да бъдат осмени и делегитимирани, това е пътят, допълни тя.

Налице е проблем в конституционна процедура и той беше създаден от ИТН. Защото в главите на тези хора има само сценарии. Но държавата не е сценарии и знаци, а процедури и правни последици, обясни Дончева

Татяна Дончева
Татяна Дончева

Ние, населяващите тази зала, независимо към кого сме причислявани - към статуквото или към промяната, трябва с действията си днес да направим така, че да дадем ясен знак, че конституционната процедура, започната и движена от ИТН, е финализирана по начин, който позволява даване на следващ мандат и същевременно ограничава възможностите за оспорване на актове, мандати, процедури, които следват оттук нататък, обясни юристката.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Николай Денков

3 г. след шумния развод с БАН синоптиците отказват екологията, искат в просветата

Проф. Костадин Ангелов

Костадин Ангелов: Държава липсва, но си имаме "просто Киро" и "аз съм Наско"

НИКОЛА МИНЧЕВ

Никола Минчев свика извънредно заседание на парламента в сряда заради кризата Украйна-Русия

Опашката от кръводарители се заформи след спешен призив на болница "Пирогов".

17-годишната Александра, блъсната от автобус в София, загуби битката за живота си

Плажът в Черноморец става все по-малък.

В Черноморец притеснени: Оставаме без плаж

Президентът Румен Радев присъства на официалната премиера на документалния филм „Белите орли“.

Радев на премиера: Нашето кино е в дълг към славната ни военна история

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber